Bitcoin dalgaları artık bir keyif haline dönüşüyor!
Bitcoin dalgaları artık bir keyif haline dönüşüyor!

El Salvador durmak nedir bilmiyor! Çılgın Bitcoin hamlesi geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyat dalgalanması çoğu yatırımcının saçını başını yoldursa da artık bu dalgalardan keyif almanın da bir yolu var. El Salvador’dan Bitcoin Beach geliyor.

Bitcoin rüyasının doğduğu El Salvador’daki El Zonte sörf noktası, Orta Amerika’daki ilk dalga parkı olmaya hazırlanıyor. Ülke yakında daha fazla sörfçü getirmek için “Bitcoin Beach” isimli parkın inşaatına da başlayacak.

Kasabadaki çalışanlar maaşlarını Bitcoin ile alıyor

Bitcoin Beach projesi, dijital para biriminin El Zonte sahil kasabasına isimsiz bir bağışının ardından üç yıl önce başladı. Bundan sonra, bölgedeki işletmeler ve turistler, plaj kulübelerinde işlem yapmak veya diğer yerel harcamalar için Bitcoin’i giderek daha fazla kullanmaya başladı. Kasabadaki çalışanlar maaşlarını Bitcoin üzerinden alıyor.

Bütün bunlar hükümetin müdahalesinden bağımsız olarak gerçekleşti. Uzak olmasına rağmen, Bitcoin Plajı kısa sürede dikkatleri üzerine topladı ve ülke çapındaki heyecana etkin bir şekilde katkıda bulundu. Eylül 2021’de Başkan Nayib Bukele’nin önderliğinde El Salvador, Bitcoin’i yasal olarak kabul etti. Bitcoin Plajı kendini şöyle tanıtıyor:

“Dünyanın para sistemini alt üst etmeye yardımcı olan küçük topluluk.”

Bitcoin plajı

El Salvador şimdi Bitcoin sahilinde ek geliştirmeler başlatarak Bitcoin hareketini daha da güçlendirmek istiyor. Kasaba, dünya çapında sörfçüler için popüler bir destinasyon olduğundan, dijital para biriminin büyük ölçüde benimsenmesi muhtemel. 2020 Tokyo oyunlarının sporları arasına sörf resmi olarak eklendiğinden ötürü Olimpiyat sporcuları da muhtemel ziyaretçiler arasında.

Yeni sörf parkının keyfini çıkarmak isteyen turistler ve sörfçüler ödemeleri Bitcoin ile yapacak. El Salvador’daki Bitcoin kabul hareketi, bu projenin ülkeyi sörf için bir turizm merkezi haline getireceğini söylüyor.

Dünya çapındaki sörfçüler, önde gelen kripto para birimini bir ödeme seçeneği olarak tanımaya başladılar. Bildirildiğine göre tüm zamanların en iyi profesyonel sörfçüsü olan Amerikalı Kelly Slater, kripto ve Bitcoin’e büyük ilgi gösteriyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin