featured

El Salvador, her şeye rağmen dipten Bitcoin satın almaya devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesine rağmen satın almak için iyi bir zaman olabileceğini ima etti.

Başkan Nayib Bukele, 2021’de ülkesinin Amerikan doları ile birlikte bir numaralı kripto biriminin para yasal ihalesini yapacağı duyurulduğunda Bitcoin’i kişisel haçlı seferi yaptı.

O zamandan beri El Salvador, cüzdanında tutmak için 2,301 adet Bitcoin satın aldı. Business Insider’a göre, ortalama 45,908 dolar gibi bir fiyattan satın aldılar.

Bununla birlikte, kripto piyasası son aylarda düştü. Dün itibariyle, Bitcoin geçen kasım ayındaki zirvesinden bu yana değerinin %70’ini kaybetti.

El Salvador kaybetmeye devam ediyor

Bloomberg tarafından yapılan hesaplamalara göre, El Salvador hazinesinin Bitcoin varlıklarının yaklaşık 56 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

İşleri daha da kötüleştiren şey, El Salvador’un ocak ayında vadesi gelen 800 milyon dolarlık bir tahvile sahip olması. Bitcoin ile ilgili işlerin kötüleşmesinin ardından ülke, IMF gibi dünya finans kurumlarının öfkesine maruz kaldı. Ülke, bunlarla mücadele etmeye çalışıyor.

Kuruluşlar, bütün bunlar göz önüne alındığında El Salvador’un derecesini düşürdü. S&P Global Ratings ülkeyi CCC+’a düşürdü. Ayrıca Fitch de şubat ayında ülkenin Bitcoin’i benimsemesinin IMF’nin 2022/23 finansmanını tehlikeye attığını belirterek notunu CCC’ye düşürdü.

Bununla birlikte, Bitcoin’i çevreleyen tüm olumsuzluklara rağmen Bukele, El Salvador’un BTC dolayısıyla yaşadığı kayıplarının tüm ulusal bütçesinin % 0,5’ini bile oluşturmadığını belirtti. Dolayısıyla ülkesinin bir kez daha düşüşten BTC satın alabileceğini ima etti.

El Salvador Bitcoin

Ülkenin maliye bakanı Alejandro Zelaya, Bitcoin’in mevcut aşağı yönlü gidişatı ve ülkesinin mali yükümlülükleri hakkında nispeten küçümseyici bir tavra sahipti. Zelaya bu konuda şunları söyledi:

Bana Bitcoin nedeniyle El Salvador için mali riskin gerçekten yüksek olduğunu söylediklerinde, yapabileceğim tek şey gülümsemek, mali risk son derece az.

Öte yandan, Bitcoin’e dair şüpheleriyle tanınan ünlü Peter Schiff, Bukele’nin tweetine yanıt olarak, Başkan’ın ülkesinin kayıplarını kesmesini önerdi.

CryptoDaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin