El Salvador'un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

El Salvador, Bitcoin tahvilleri için yasayı onayladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün gece Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre Latin Amerika ülkesi Bitcoin tahvilleri için kritik yasayı onayladı. Olay dün gece TSİ 23’de gerçekleşti. Piyasa, El Salvador’dan gelen haberi olumlu yorumladı

El Salvador, “Bitcoin Şehri”nin inşasını finanse etmek için Bitcoin tahvillerini kullanacak. “Volcano Bond” olarak bilinen Bitcoin destekli bir tahvilin yasal çerçevesini sağlayan dönüm noktası niteliğindeki bir yasa dün itibarıyla onaylanmış oldu.

11 Ocak Çarşamba günü 16 hayır oyuna karşı 62 evet oyu ile kabul edildi. Yasa tasarısı, Başkan Bukele tarafından onaylandıktan sonra yasalaşması bekleniyor.

Btcoin tahvilleri için geri sayım başladı

El Salvador yasama meclisi, ülkenin ilk Bitcoin’e dayalı tahvil ihraç etmesine izin verdi. Tasarı ilk olarak Kasım ayında meclise sunulmuştu. Latin Amerika ülkesi yaklaşık 3 ay süren fikir bildiğinden sonra bir dijital menkul kıymetler yasasını tanıdı. Yapılan açıklamada,

”El Salvador’da gerçekleştirilen halka arzların ihracında kullanılan herhangi bir dijital varlık unvanıyla işlemlerin devri için yasal kesinlik sağlayan yasal düzeni oluşturacak.”

Yerel basında çıkan haberler , tasarının asıl amacının volkan “Volcán” tahvillerinin ihracını kolaylaştıracak. 

Bitcoin tahvilleri aynı zamanda ülke içinde bazı eylemlere neden oldu. Yasa tasarısından geçen tahviller halk tarafından olumlu karşılanmadı. Tasarıya karşı çıkanlar, tasarının halkın sorunlarına cevap vermediğini söylediler.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin