El Salvador'un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

Sonunda iyi haber geldi: El Salvador, Bitcoin alımı için düğmeye basıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kötü haberlerin bir türlü son bulmadığı iki haftalık süreçte sonunda pozitif bir gelişme yaşandı. FTX’in depremi artçı sarsıntı gibi devam etti. Bu sarsıntı henüz bitmemiş olsa da iyi haberlerin gelmesi artık piyasanın daha fazla kıpırdamasını sağlayacaktır.

Son günlerde bazı cılız haberler piyasaya girse de asıl bugün atılan bir tweet dikkat çekti. Bitcoin’i resmi olarak ilk kez tanıyan El Salvador, yeniden sahne aldı. Ülkenin başkanı Nayib Bukele, resmi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bitcoin alacaklarını belirtti.

FTX para çekme işlemlerini durdurdu ve ardından gelenler, geçmişte başarısız olan diğer birçok kuruluş tarafından tekrarlanan bir model haline geldi. FTX, 11 Kasım 2022’de iflas başvurusunda bulundu ve CEO Sam Bankman-Fried istifa etti. Bu haberler şok etkisi yaratmıştı. Şimdi artık yatırımcılar her şeyin tersine dönmesini bekliyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele

El Salvador, Bitcoin satın alacak

Son gelişmede El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin alımlarına bir kez daha devam edeceklerini duyurdu. Başkan Nayib Bukele son tweet’inde şunları yazdı: “Yarından itibaren her gün bir Bitcoin alıyoruz.” Ancak, bu satın alma programına ne kadar devam edecekleri konusunda detay paylaşmadı.

El Salvador’un Bitcoin yasası geçen yıl 7 Eylül 2021’de yürürlüğe girmişti. Ülke yaklaşık 375 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. Fakat ülkenin 60 milyon dolardan fazla zararı olduğu biliniyor.

El Salvador’un alım yapması, piyasaya olumlu yansıyacaktır. Ancak dün Genesis ve Grayscale haberleri kötü gidişatı yine gözler önüne sermişti. Burada piyasanın hangi yöne tepki vereceği kestirmesi zor gibi duruyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin