El Salvador suskunluğunu bozdu: Dip sayılacak bölgeden alım geldi, peki ne kadar?

El Salvador Başkanı umutlu: Bitcoin yatırımlarının artacağını düşünüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonu yaşanan çöküşün ardından büyük yatırımcılardan bir bir açıklama geliyor. Geçtiğimiz hafta MicroStrategy’nin akıbeti merak edilirken CEO’dan önemli paylaşımlar gelmişti. Şimdi ise ilk defa resmi para birimi olarak kabul eden ülke El Salvador sessizliğini bozdu. Devlet Başkanı Nayib Bukele, bir kez daha Bitcoin’e güvendiğini gösterdi.

2022 yılı geneline bakıldığında kripto piyasası en büyük çöküşünü gördü. Bu büyük çöküş Bitcoin’i 20K altına kadar sürükledi. 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazar günü Twitter’da Bitcoin yatırımcılarına telkinde bulundu. Dün yaptığı açıklamayla yatırımcıları rahatlatmaya çalıştı.

Nayib Bukele, Bitcoin yatırımcılarını moral vermeye çalıştı

Ayı piyasasında insanların psikolojisini koruyabilmesi adına motivasyonu yüksek tutması önemlidir. Diğer türlü sürekli düşen piyasayı, yatırımcının kaldırması kolay bir iş değil. Bu yüzden de El Salvador Başkanı, yatırımcıları diri tutmaya çalışıyor.

Bukele, bu tür yatırımların güvenli olduğunu ve ayı piyasasından sonra “son derece” büyüyeceğini iddia ederek şunları söyledi:

“Grafiğe bakmayı bırakın ve hayatın tadını çıkarın. BTC’ye yatırım yaptıysanız, yatırımınız güvende ve ayı piyasasından sonra değeri büyük ölçüde artacak.”

Yaygın protestolara rağmen, El Salvador’un geçen yıl Eylül ayında kripto para birimini yasal ihale olarak kabul etmeden önce 200 Bitcoin satın almıştı. En son 2.301 Bitcoin’e sahip olduğu biliniyor.

Orta Amerika ülkesinin Bitcoin varlıklarının değerinin, mevcut ayı piyasasının ortasında neredeyse yarı yarıya düştü. Geçen hafta, El Salvador’un maliye bakanı Alejandro Zelaya, ülkenin Bitcoin maruziyetinin mali sağlığı üzerinde minimum etkisi olacağını iddia etti. Zelaya,

“… El Salvador’un Bitcoin nedeniyle mali riskinin çok yüksek olduğunu söylediklerinde, tek yaptıkları beni güldürmek. Bence ciddi bir ekonomist de aynısını yapmalı çünkü bu son derece yüzeysel bir analiz ve cehaletten konuşuyorlar.”

Dünya Bankası’nın tahminlerine göre, El Salvador’un 2020’deki toplam rezervleri 3,08 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin