El Salvador'un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin kararı eleştiriliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’un Bitcoin’i kabul etmesinin üzerinden 1 yıl geçti. Hatta geçtiğimiz ay ile birlikte 1 senelik dönem tamamlanmış oldu. Bitcoin kararı 2021 yılına damga vurmuştu. Nayib Bukele’nin aldığı karar kripto yatırımcılarını heyecanlandırmıştı. Fakat 1 senelik süreç içinde ülke içindeki muhalifler fazla sevinemedi.

Nayib Bukele’nin aldığı Bitcoin kararı tartışılıyor. Devlet başkanı, muhalifler tarafından ağır şekilde eleştiriliyor. El Salvador Başkanı Nayib Bukele ise bu eleştirilere yanıt verdi. Kaleme aldığı bir yazıda muhalif düşünceleri hedefine alarak “karardan korkanlar” olarak bahsetti.

Latin Amerika ülkesinin Bitcoin kararı hep tartışıldı. Sadece ülke içinde değil dünya genelinde de El Salvador’a yönelik açıklamalar gördük. Ancak enflasyonist ortamda Nayib Bukele’nin aldığı karar bazı kesimlerde de alkışlandı.

Nayib Bukele’nin, Bitcoin kararı ülke içinde eleştiriliyor

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’ye göre, ülkesinin katıldığı Bitcoin deneyi başarılı olursa, dünya çapında çok sayıda ülke Latin Amerika ülkesinin ayak izlerini takip edecek. Bukele, 30 Eylül 2022’de İngilizce ve İspanyolca olarak yayınladığı fikir başyazısında eleştirilere yanıt verdi. 

Başyazıda Bukele, üç muhalif kampı eleştirdi ve çoğunun El Salvador’un yenilikçi kararlarından korktuğuna inanıyor. Bukele makalesinde, 

“Kararımızı geri çevirmek için korkan ve bize baskı yapan en sesli kötüleyiciler, dünyanın güçlü seçkinleri ve onlar için çalışan veya onlardan yararlanan insanlardır. Eskiden her şeye sahiplerdi ve bir şekilde hâlâ da sahipler; medya, bankalar, STK’lar, uluslararası kuruluşlar ve dünyadaki neredeyse tüm hükümetler ve şirketler. Ama şu an bu düzen değişebilir.”

Bukele, Bitcoin kararı ile ilgili yazısında ise hiç Bitcoin satmadıklarını söyledi. El Salvador Devlet başkanı, 

“50 milyon dolar değerinde Bitcoin kaybettiğimiz argümanı yanlış. Çünkü hiç Bitcoin satmadık. Bu argümanı doğru olarak kabul etsek bile, o zaman yılda 28 milyar dolarlık bir ekonominin bir yılda %0,2’lik bir ‘zarar’ nedeniyle iflas edeceği veya temerrüde düşeceği sonucuna varmak gülünç olurdu. Ekonomi %10,3 veya 4 milyar dolar büyüdü. Muhalifler, IMF’in kendi numaralarını kullanıyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin