El Salvador'un Bitcoin Şehri, uluslararası mimari tasarım ödülü aldı

El Salvador, aldıkları Bitcoin’den hala zararda! Peki bu gidişat ne zaman bitecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika’nın yaramaz ülkesi, Bitcoin sayesinde daha da ün kazandı. El Salvador’un attığı Bitcoin adımı dünyada büyük yankı bulmuştu. Zamanında yaptığı alımlarla beraber büyük sükse oluşturan ülke, şimdi sessizliğini koruyor. Neden mi?

Dünya’daki ilk olma özelliğini taşıyan LATAM ülkesi Bitcoin’in tanıyarak tüm dünyaya adeta meydan okumuştu. Ancak yaptığı Bitcoin alımları şu an zararda. En son açıklanan rakamlara göre ülke, 55 milyon dolarlık bir kayıpla karşı karşıya.

Bir portföy takipçisine göre, Bukele’nin elindeki varlıkların dolar maliyet oranı yüzde 50 seviyenin üstünde. Ülke, ayrıca son satın almayı 1 Temmuz’da yaptı. Başkanın alımlarının çoğu BTC zirveye yakınken gerçekleştirdi. Temmuz alımları hariç birçok alım rakamları yüksek.

El Salvador, geçen yıl 8 farklı alım yaptı

Latin Amerika ülkesi, Eylül ve Aralık 2021 arasında sekiz farklı ve büyük alım yaptı. Ortalama giriş, perspektifte olması gerekenden daha yüksek görünen 55.000 dolar civarında. Satın alma serisi, Bitcoin’in 30 bin dolara düşmesiyle bitti.

Son 80 BTC alımının Temmuz ayında gerçekleştirdi. Ancak bu alım yine ortalamayı yeterince aşağıya çekemedi. Son alımla beraber ortalama 45 bin dolar civarında. Ülkenin kar etmesi için BTC’nin 45K seviyesini kırması gerekecek.

Bitcoin 1 yıllık görüntü
Bitcoin 1 yıllık görüntü

Başkan Bukele, ayı piyasasını unuttu

Nayib Bukele tarafından seçilen uzun vadeli Dolar Maliyet Ortalaması stratejisi, çökmüş oldu. Başkan her ne kadar alımlarında hevesli olsa da yanlış stratejinin kurbanı oldu.

Başkanın kendisi ve analistleri, 2018’de gördüğümüz pazardaki duruma rağmen potansiyel %70’lik geri dönüşü öngörmedi.

El Salvador ne kadar Bitcoin aldı?

Başkan Nayib Bukele, Temmuz ayında yaptığı 80 BTC alımla topla sayıyı 2 bin 381’e çıkardı. En çok alımı ise 2021 yılında gerçekleştirdi.

El Salvador, Bitcoin’i ne zaman kabul etti?

Latin Amerika ülkesi, Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanımasının üzerinden 1 yıl geçti. 2021 yılının bahar aylarında kimsenin beklemediği karar resmiyet kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl 7 Eylül’de Bitcoin ülkede resmi olarak kullanılmaya başlandı.

El Salvador “Bitcoin Şehri” mi kuruyor?

Ülke geçtiğimiz yıl Bitcoin’i kabul ederek hızlı bir gitiş yaptı. Daha sonrasında El Salvador, “Bitcoin Şehri” tanıttı. Henüz faaliyete geçmese de o zamanlar heyecanlı ve havalı bir haberdi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin