ABD - İran Gerilimi Küresel Ekonomiyi Sarsıyor
ABD - İran Gerilimi Küresel Ekonomiyi Sarsıyor

Ekonomik yaptırımlarda sınır tanımayan ABD, İran’a kripto yaptırımları uygulamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İranlı bir yetkili, ABD Kongresi’ni, İran’ın kripto para birimini madenciliği çabalarını engellemekle suçladı. Açıklama, CoinTelegraph’ın (farsnews.com aracılığıyla) bildirdiği üzere Sanayi, Ticaret ve Arz Bakan Yardımcısı Said Zarandi tarafından yapıldı.

İran’a kripto yaptırımları için ilk LocalBitcoins yasaklandı

Uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için Bitcoin ve diğer kripto araçlarını kullanmak, yasa koyucuların mekan düzenleme konusundaki yaklaşımlarında kilit sorunlardan biri haline geldi. Son yıllarda kripto borsa hacklerinin büyük çoğunluğunun arkasında olduğu kanıtlanan Kuzey Kore ile birlikte İran, ABD için en fazla endişeye neden olan ülkeler arasında.

Bu nedenle, Zarandi’den yapılan bu açıklamada, Kongrenin İran’ın kriptoya erişimini engellemeye çalıştığı öne sürülüyor. Bu çabaların kapsamı belirsiz olsa da kesinlikle doğru. Mayıs ayının sonuna doğru, P2P kripto ticaret platformu LocalBitcoins, İran’daki kullanıcılara ticaret faaliyetlerindeki bir artışın ardından hizmet sunmayı bıraktı. Kripto ticareti, genel ekonomik belirsizlik nedeniyle Orta Doğu ülkesinde popüler oldu. Birçok Çinli madencinin faaliyetlerini İran’a taşımaya karar vermesi nedeniyle, ülke Çin’deki daha sıkı BTC madencilik kurallarından da faydalanmış oldu.

Ancak bir İranlı yetkili tarafından yapılan açıklamada, İran’daki yasadışı faaliyetler için Bitcoin kullanıldığından bahsetti ve uygun yasalar için önlem alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ülkenin merkez bankası yakın zamanda, ekonomik planlarını geliştirmek için kendi devlet destekli kripto para başlatma olasılığını tartıştı. Hatırlanacağı üzere Venezüella’nın benzer bir şey yapma girişimi bugüne kadar büyük ölçüde başarısız oldu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin