featured

Ekim ayında kripto para piyasasını neler bekliyor? İşte bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında eylül ayı Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere genel olarak kırmızıda geçti. Şimdi, yatırımcılar yeni ayda neler olacağını merak ediyor.

Birçok kripto yatırımcısı kötü geçen eylül ayının bitmesini heyecanla beklediler. Makro koşullar kripto para birimleri için kısa vadeli yolu belirlemeye devam ederken, düşüş eğilimi piyasayı ele geçirdi.

Eylül ayı boyunca aşağı yönlü görüşler, aşağıdaki kırmızı çubuklarda görüldüğü gibi oldukça fazlaydı.

kripto para

Kripto paralara olan talep azalıyor

Bir blockchain’i kullanmak için harcanan toplam ücret, onu harcama ve kullanma talebini sunar. Son çeyrekte, Bitcoin ücretleri 30 milyon doların biraz altında iken, 2022’nin ikinci çeyreğinde 42,9 milyon dolardan bir düşüş yaşadı.

Öte yandan Ethereum ücretleri, 2. çeyrekte 1,29 milyar dolarken, 3. çeyrekte 264 milyon dolara gerileyerek %79’luk bir düşüş yaşadı.

Ek olarak net akışlar, BTC için nötr bir duyarlılık göstermesine rağmen ETH, BTC’ye kıyasla yükseliş gösterdi. Bitcoin, ikinci çeyrekte 192 milyon dolarlık net çıkış yaşarken 50 milyon doların biraz üzerinde de giriş kaydetti.

Ethereum için ise dördüncü çeyrekte 1 milyar doların üzerinde çıkış kaydedildi. Bu üçüncü çeyreğe göre 57 milyon dolar daha azdı.

Kripto para piyasasında ekim ayı için hatırlanması gereken 3 şey

Bitcoin’in fiyatı, eylül ayı boyunca 20,000 dolarlık psikolojik destekte tutunabilmek için mücadele etti. Balinalardan ve perakende yatırımcılardan iyi bir destek ile fiyatta önemli bir artış gerçekleşmesi uzak bir hayal gibi görünüyor.

Santiment’in balina ölçümleri, BTC için heyecanlanacak bir birikim olmadığını gösterdi.

100 ila 10,000 arasında BTC token’ı tutan adresler azalmaya devam ediyor. Geçen yıl boyunca, bu kilit adreslerin arzının %3,5’i, gelecekteki fiyat hareketi üzerinde çok daha az etkisi olan adreslere düştü. Yalnızca eylül ayında, BTC arzının %0,4’ü daha atıldı. Ekim ayında dikkat edilmesi gereken önemli bir eğilim, olası balina birikimidir.

Adresten adrese hareket eden benzersiz BTC miktarı az kalıyor. Bu da NVT sinyalinin art arda ikinci bir ay boyunca düşüş sinyali göstermesine neden oldu. Aynı artış, yükseliş göstergesi olabilir.

Kripto lideri olan BTC’nin fonlama oranlarına bir bakış, yatırımcıların fiyat düşmediğinde giderek daha fazla özlem duyduğu endişe verici başka bir eğilim sundu.

Yukarıda belirtilen temel göstergeleri izlemeye devam etmek kripto para piyasası için çok önemli olabilir. Bu zincir içi metriklerde bir tersine dönüş, BTC, ETH ve daha büyük kripto piyasası için yükseliş eğilimi gösterebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin