Einsteinium (EMC2)  yüzde 51 saldırısını önledi
Einsteinium (EMC2)  yüzde 51 saldırısını önledi

Einsteinium (EMC2) hashrate kiralayarak yüzde 51 saldırısını önledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar için ağ saldırısı ile uğraşmak her zaman zahmetlidir. Küçük piyasa değerine sahip olan kripto paralar genellikle %51’lik saldırılarda hedeflenir ve Einsteinium kolayca bu kripto paralardan biri olabilirdi. Sonuçta, bu saldırı birkaç gün önce açıklandı ve görünüşe göre Einsteinium (EMC2) ekibine hazırlanmak için bol bol zaman verildi.

Einsteinium (EMC2)  yüzde 51 saldırısını önledi

Kripto paralara karşı %51’lik saldırıları gösteren bir uzman olan Geocold51’ın Einsteinium’a saldırmaya karar vermesi büyük bir sürpriz oldu. Geocold51, anonim olarak böyle bir saldırı yapmaktan ziyade, bu niyetini şimdiden iyi bir şekilde ilan etmeye karar verdi. Bu saldırı girişimi de çok dikkat çekti çünkü Twitch’te canlı yayınlanacaktı.

Geliştiricilerin yaklaşan %51’lik bir saldırıyı engellemek için yapacakları çok fazla şey yok. Bu saldırı ile Einsteinium hashrate’ı gündeme geldi. Bu ağın sorunsuz çalışmasını sağlamak için her zaman yeterli oldu. Ancak bu sadece beklenen bir durumdu. Bu yaklaşan saldırı ile tek geçerli seçenek gelecekte daha fazla hashrate tanıtmak oldu.

Ekip tam olarak bunu yapmış görünüyor. Kendi donanımına daha fazla donanım yerleştirmek asla uygun bir seçim değil, bu nedenle ekip bazı hashrate’lar kiraladı ve kendi ağlarında işaret etti. Hashrate’ın tam olarak nereden geldiğini ve ağın güvenliğini sağlamak için ne kadar ödeme yapıldığı şu anda belirsiz.

Yüzde 51 saldırılarını önlemek düşük bir hashrate’a sahip para birimleri için çok zor

Yukarıdaki tablo, açıkça Einsteinium’un ağ hashrate’ında oldukça büyük bir artış olduğunu göstermekte. %51’lik saldırının nasıl gerçekleşmediği göz önüne alındığında, tek mantıklı sonuç, ek madencilik gücünün geçici olarak nasıl ödünç verildiği. Bu oldukça ilginç bir savunma stratejisi.

%51’lik saldırıların gerçekleşmesini önlemek için düşük bir hashrate’a sahip küçük para birimleri için çok zor. Bu yöntem, biraz sorgulanabilirken, potansiyel problemlerle başa çıkmak için “temiz” bir yol. Zira krizin bu kez önlenmesi gelecekte Einsteinium ağına kimsenin saldırmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle uzun vadeli bir çözüm bulmak gerekli.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin