Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Eğer Şubat ayı, boğaları çağıramazsa Bitcoin tarihinde bir ilk yaşanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin şu anda uzun bir ayı piyasasında, o kadar uzun ki şu ana kadarki en uzun ayı piyasası olmaya aday.

Bitcoin en uzun ayı piyasasını 2013’te yaşadı

Şimdiye kadarki en uzun ayı piyasası, Aralık 2013 ile Ocak 2015 arasında olmuştur.

Aralık 2013 - Ocak 2015 arasında Bitcoin fiyatı, Kaynak: Coinmarketcap
Aralık 2013 – Ocak 2015 arasında Bitcoin fiyatı, Kaynak: Coinmarketcap

Bu kez, Şubat boğaları getirmeyi başaramazsa, bu ayı piyasası tarihin en uzun ayı piyasası olacak. Ve eğer kripto uzmanları ve analistlere inanılacaksa, Bitcoin bu yıl dibe vuracak, ancak 2019 çoğu zaman konsolidasyon görecek. Dolayısıyla, bir bakıma, bu pazarın bugüne kadarki en uzun ayı piyasası olması bekleniyor.

Aralık 2017 - Ocak 2019 arasında Bitcoin fiyatı, Kaynak: Coinmarketcap
Aralık 2017 – Ocak 2019 arasında Bitcoin fiyatı, Kaynak: Coinmarketcap

Bitcoin piyasası her zamankinden daha güçlü

Ancak, piyasanın gelişmeyeceği anlamına gelmez. Aksine, 2014 yılı boyunca sürdürülen ayı piyasasına kıyasla, gelişmeler, benimseme ve olgunluk açısından şu anki durumun yakınında bile değil. Kripto bilinci dünyaya yayıldı ve hash oranı, günlük aktif adresleri, işlem hacmi ve ortalama işlem ücreti bakımından güçlü Bitcoin temelleri, sahiplenmenin her zamankinden daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Özellikle mücadele eden ya da para birimi krizleri yaşayan ekonomiler kripto para birimleri için hareket ediyor. Bitcoin ticaret hacmi son zamanlarda Latin Amerika ülkelerinde bir artış gördü, Bitcoin ve kripto ATM’leri dünyanın her yerinde ortaya çıkıyor ve bu rakam 4000’i geçti. Kısa bir süre önce Coinstar alışveriş zinciri insanların binlerce marketten Bitcoin satın almalarına izin verdi.

Bitcoin üzerinde anında ve ölçeklenebilir işlemlere olanak sağlayan ikinci bir katman olan Lightning Network, BTC kapasitesini 570 BTC’ye ulaştırarak hızla büyüdü.

Kaynak: 1ML
Kaynak: 1ML

Nasdaq’ın ana şirketi olan Bakkt, ana akımın en büyük katılımının öne çıkan bir örneği. Halen devam eden ABD kapanışı arasında Bakkt, Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılmasında bir gecikme görüyor olabilir, ancak şirketin ilk satın alma ve iş alımları konusunda bir ipucu elde etmek açıkça mümkün değil.

2020 yılında gelecek boğa çalışmasını tetiklemesi beklenen blok ödülünü yarı yarıya düşürecek olan Bitcoin halving de geliyor ve bundan önce bu yıl fiyatlarda artış eğilimi de bir olasılık. Bitcoin, yakın zamanda BCG Digital Ventures şirketinin Jeff Schumer’in yaptığı gibi ana akım uzmanlardan ve merkez bankalarından çok fazla baskı yediğini ve değersiz olduğunu şu şekilde açıkladı:

Sıfıra gideceğine inanıyorum. Bence bu harika bir teknoloji ama bunun bir para birimi olduğuna inanmıyorum. Hiçbir şeye dayanmıyor.

Ancak Bitcoin, on yıldan beri varlığını sürdürmektedir ve her ayı piyasasından sonra, Bitcoin savunucu Andreas Antonopoulos’a göre ekonomilerin üzerine kurulu kripto para birimi cinsinden yeni bir zirve elde edilmektedir.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin