Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi
Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi

Efsane analist bombayı patlattı: “Bitcoin boğa koşusunun daha başındayız!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stok akış modelini Bitcoin’e ilk uygulayan analist olarak bilinen PlanB, en iyi kripto para biriminin sürdürdüğü boğa piyasasının 60.000 doların üzerinde kalma mücadelesine rağmen yeni başladığını söylüyor.

“Bitcoin boğa koşusunun daha çok başındayız”

Yeni bir tweet’te PlanB, 347.400 takipçisine BTC’nin mevcut patlama döngüsünün sona ermediğine inandığını söylüyor.

“Bence boğa piyasasının sadece 4. ayındayız ve sonuna yaklaşmadık. Bitcoin daha yeni başlıyor.”

Tanınmış analist, argümanını desteklemek için Bitcoin’in tarihsel performansına ivme açısından bakıyor. PlanB’ye göre, belirli bir varlık için fiyat hareketlerinin hızını ölçen BTC’nin göreli güç endeksi (RSI) henüz zirveye ulaşmadı.

“Bitcoin aylık RSI değeri 95 bile değil. 2011, 2013 ve 2017 boğa piyasalarında 95’in üzerinde en az 3 ay geçirdik. Hâlâ erken.”

Engellere de dikkat çekti

PlanB, önde gelen kripto para biriminde uzun vadeli yükseliş öngörse de Bitcoin’in hala önemli engellerle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

“Üstesinden gelinmesi gereken bazı gerçek riskler de var (hükümet yasağı, kuantum hesaplama).”

Ünlü analist en büyük kripto para biriminin 1 milyon dolara çıkacağı bir süper döngüsünün, çoğu piyasa katılımcısının irrasyonel olduğuna inandığı için şu anda söz konusu olmadığını ekliyor.

“Benim görüşüme göre, piyasalar tamamen rasyonel değil ve bu nedenle bir sonraki yarılanma döngüsünü veya S2F (stoktan akışa) modelini önden işlemeyecek. Açgözlülük ve korku bir noktada orantılı olarak yükselmeli.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin