MasterMana virüsü yayılıyor! 4,3 milyar dolarlık kripto para kayıp
MasterMana virüsü yayılıyor! 4,3 milyar dolarlık kripto para kayıp

Bu e-postaya dikkat: Bilgilerinizi darkweb’te satan hacker’lar tutuklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) yayınladığı son basın açıklamasına göre, iki Romen hacker diğer kullanıcıların bilgisayarlarında gizlice kripto para birimi üretiyor ve kurbanlarının hassas verilerini darkweb’te yıllardır satıyor. 36 yaşındaki Bogdan Nicolescu ve 37 yaşındaki Radu Miclaus’un “milyonlarca dolar” çaldığı bildiriliyor.

Bir e-posta virüsü

Hackerlar virüsleri zararlı dosyalar içeren e-postalar yoluyla yaymak için amacıyla olarak kullanılan özel bir yazılım oluşturdular. Hiç garip bir Western Union e-postasını aldın mı? Kurbanlarından biri olma ihtimalin çok fazla. Yukarıda belirtilen rapor, bu tür kötü niyetli e-postalardan “on milyonlarca” gönderildiklerini belirtiyor.

Kurbanlarının bilgisayarlarına eriştikten sonra, kişisel bilgileri (adlar, şifreler, kripto para birimi adresleri) darkweb’te satmak için toplarlar. Ayrıca, gizli bir şekilde belirli bir kripto para biriminin madencilik uygulamasını da kullandılar. Gizlilik odaklı Monero, en popüler kripto hırsızlık parası olarak kabul edilir ve bu kriptonun yüzde 4’ü bu uygulama ile ilişkilendirilir.

Hacker’lar birden fazla suç işledi

İkili kurbanları dolandırdıktan sonra, Romanya’nın Bükreş şehrinde bulunan Western Union veya MoneyGram ofislerine fon transferi yaparak kara para aklama işleriyle uğraştı. Dikkat çekmemek ve şüphe oluşturmamak amacıyla “hayali” şirketler için web siteleri oluşturdular. Kara para aklama aracıları işe alarak (“para katırları” olarak da bilinir) sahte kimlik belgeleri düzenlediler.

Kötü aktörler 14 Ağustos 2019’da görülecek duruşmada, kimlik hırsızlığı ve kara para aklama dahil olmak üzere çok sayıda suçtan, ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanacaklar.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin