E-posta sunucusunun hacklenmesi, Celsius sahiplerinin kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındığını gösteriyor
E-posta sunucusunun hacklenmesi, Celsius sahiplerinin kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındığını gösteriyor

E-posta sunucusunun hacklenmesi, Celsius sahiplerinin kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındığını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Üçüncü taraf bir e-posta dağıtım sunucusu bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildikten sonra, Celsius müşterileri sahte SMS ve e-posta iletişimleriyle hedef alındı.

E-posta hacki

Kripto varlık ödünç verme platformu Celsius Network, müşterilere kötü niyetli kimlik avı bağlantılarının gönderilmesine neden olan bir e-posta sunucusu ihlalini ortaya çıkardı.

15 Nisan’da yapılan bir duyuru, bazı Celsius müşterilerinin, onları Celsius platformunu taklit eden kötü niyetli bir web sitesine yönlendiren e-postalar ve SMS mesajları aldığını belirtiyor. Mesajlar, bağlantının kendilerini Celsius’tan yeni bir web cüzdanına yönlendireceğini iddia ederek, bağlantıyı kullanarak bir cüzdan oluşturan kullanıcılara 500 dolar teklif edeceğini iddia ediyor.

Celsius, kimlik avı bağlantılarının, “yetkisiz bir tarafın kısmi bir müşteri e-posta listesine bağlantıları olan yedek bir üçüncü taraf e-posta dağıtım sistemine erişim sağlamayı başardıktan” sonra gönderildiğini ve kötü niyetli kişilerin kimlik avı girişimiyle kullanıcıları hedeflemesine izin verdiğini iddia ediyor.

Dolandırıcı bağlantı, erişilirse, kullanıcılardan başlangıç ​​ifadesini kişisel cüzdanlarına girmelerini istiyor ve bilgisayar korsanlarının paralarını çekmelerini sağlıyor.

Ekip, hızlı bir şekilde tepki verebildiğini ve kullanıcıları üzerindeki etkileri en aza indirdiğini iddia etse de, Reddit’teki bir ileti dizisi, Celsius’un müşterilerinden en az 300.000 $ değerinde kripto çalındığını öne sürüyor.

Celsius CEO’su ve kurucusu Alex Mashinksy, topluluğa “Celsius’un tamamen güvende kaldığını” ve sistemlerinin “hiçbir şekilde ihlal edilmediğini” garanti etmeye çalıştı.

E-posta hacki, Celsius’un yerel CEL tokenının büyük borsa OKEx’te işlem görmeye başlamasından sonraki gün meydana geldi.

Olaya rağmen, CEL’in fiyatı son 24 saatte yaklaşık % 1 ve son iki haftada %50 arttı. CoinGecko’ya göre Cel en son 7.03 dolardan el değiştirdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin