Hong Kong düzenleyicileri, önümüzdeki ay kripto firmaları ve bankaları birleştirebilir

Düzenleyici, Belçika’da kripto paraları menkul kıymet olarak görmedi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yaklaşık 2 senedir yoğun bir şekilde kripto paraların menkul kıymet olabileceği tartışılıyor. Bu tartışma eskilere dayansa da daha çok 2020 ve sonrasında sıklaştı. Özellikle de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple davasıyla süreç hızlanmış oldu.

Hatırlayalım SEC, Ripple’ın kullandığı para birimi için menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. Ancak bu şirket tarafından reddedildi. Henüz yargı süreci devam ediyor.

Diğer ülkelerin de aynı tavrı koyması elbette şaşırtmaz. Fakat Belçika’da bulunan mali düzenleyiciler önemli bir karara imza attı. Düzenleyici başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paraları menkul kıymetin dışında tuttu.

Belçika, kripto paraların menkul kıymet olmadığını düşünüyor

Belçika’daki mali gözlemci tarafından yayınlanan bir tebliğe göre, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri menkul kıymet veya yatırım aracı olarak sınıflandırılamaz. Düzenleyici, dijital paraların başka düzenlemelere tabi olabileceğine dikkat çekti. Ancak bunun bir menkul kıymet sınıfı olmadığını vurguladı.

Vatandaşlardan ve işletmelerden gelen çok sayıda açıklama talebine yanıt olarak, Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (FSMA), kripto paraları neden menkul kıymet veya yatırım aracı olarak kabul edilemeyeceğine açıklık getirdi. Perşembe günü yayınlanan rapora göre şu açıklama yapıldı: 

“Ülkenin menkul kıymetler yasaları, bir ihraççı ile bir yatırımcı arasındaki bir anlaşmanın akdedilmesinin aksine, bir ihraççısı olmayan ve bir bilgisayar kodu tarafından oluşturulan bu tür dijital varlıklar için geçerli değil.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin