featured

Piyasa düşüşteyken hangi 3 altcoin umut vadediyor? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında hâkim olan düşüş hissini boğalar değiştirmeye çabalıyorlar. Genel anlamda bu çalışmaları başarısız kalsa da bazı altcoin’ler hafif yükseliş gösteriyorlar. Uniswap, Litecoin ve NEAR’ın kısa vadeli teknik göstergeleri hafif bir satın alma eğilimine işaret ediyorlar.

Uniswap, acil tedarik bölgesinden geri çekilirken Litecoin 20/50/200 SMA’sının üzerine çıktı. NEAR ise 15 Ocak tarihinde en büyük dönüm noktasına ulaşmayı başardı. Böylece RSI değeri ile bir yükseliş ayrışması oluşturdu. Bununla birlikte, üstünlüğünü sürdürmek için hâlâ yeterli hacme ihtiyacı var.

Uniswap (UNI)

Altcoin, 19,89 dolar seviyesinde güçlü bir direnç noktası oluşturmuştu. Bunun ardından grafiğinde oluşturduğu yükselen kama şekli, Kontrol Noktasını birçok defa test etmek için bozuldu. 5 Ocak tarihinde gerçekleşen satış hareketleri, 8 Ocak tarihinde üç haftanın en düşük seviyesine kadar %26’nın üzerinde bir geri çekilme yaşamasına sebep oldu.

altcoin UNI grafik

Sonuç olarak da Kontrol Noktasının altına düştü ve 4 saatlik grafiğinde aşağı kanalda işlem görmeye başladı. Geçen hafta altcoin, 4 saatlik grafiğinde çift dipli bir model görmüştü. Bunun ardından yeniden 18 dolardaki arz bölgesinden bir geri dönüş yaşadı.

Şimdi ise daha fazla gerilemeyi önlemek için boğalar, 20/200 SMA geçişinin yakınında 16,6 dolar seviyesini savunmak zorunda kaldı.

Bu yazının yazıldığı sırada UNI fiyatı 16,94 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, orta hatta dik bir düşüş yaşamadan önce 16 Ocak tarihinde 77,9 ile rekorunu kırdı. Altcoin, herhangi bir trende girmeden önce orta çizgiyi yeniden test etmeye karar verdi.

Litecoin (LTC)

LTC, bir üst kanala geri dönmeyi başardı. Salınım aralığını ise 167 ile 143 dolar arasında geri aldı. Altcoin, bu yazının yazıldığı zamana kadar 10 Ocak’taki beş ayın en düşük seviyesinden iribaren %25,7 oranında bir yatırım getirisi gördü. Bu arada, boğalar hayati 143 dolarlık direnci destek olarak çevirmeyi başardı.

Bu sıçramayla, LTC kendisini 20/50/200 SMA’nın üzerine taşımayı başardı. buldu. Bu yazının yazıldığı sırada LTC, 151,4 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RSI, son beş gün içinde üçüncü kez aşırı alım bölgesini test etti. Tek taraflı bir yükseliş tercihi oluştu. Ayrıca, DMI yükseliş gücünü yeniden teyit etti. Ancak ADX ise altcoin için zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

Near protocol (NEAR)

RSI’da oluşan ters bir baş ve omuzdan sonra NEAR, 4 saatlik grafiğinde bir yükseliş hareketi başlatarak piyasa geneline göre gayet iyi kazançlar kaydetti. ATH’sini 15 Ocak tarihinde 20,597 dolara çıkarmak için 20 Aralık’ın en düşük seviyesinden itibaren istisnai bir şekilde %147,57 oranında yatırım getirisi gördü.

Aşağı kanaldaki salınımı 13,2 dolarlık destek noktasında durduğunda NEAR, bir kırılma gördü ve yeni fiyat arayışlarına başladı.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, 19.335 dolardan işlem görüyor. RSI bir aşağı kanal oluşturdu ve orta çizgide yavaşlıyor gibi. Yine de hafif bir yükseliş eğilimi göstermeyi başardı. Ayrıca, fiyatla birlikte gizli bir yükseliş ayrışması olarak işaretlendi. Bununla birlikte, Hacim Osilatörünün daha düşük zirveleri gösterdiğini ve zayıf bir yükseliş rallisine işaret ettiğini belirtmek gerekiyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin