Düşüşler bıçak kadar keskin Kripto market değeri diplerde!

Düşüşler bıçak kadar keskin: Kripto market değeri diplerde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 5 Ocak Çarşamba günü başlayan sert düşüşlerin üçüncü günündeyiz. Çarşamba akşamından bu yana kripto piyasalarında aşağı yönlü kırımlar devam ediyor. Varlıkların düşüşüyle beraber kripto market değeri diplere sürükleniyor. 

Düşüş hissi daha da yoğunlaştıkça kripto yatırımcılarının hiç molası yok gibi görünüyor. Geri çekilmeler fazlasıyla satış baskısını oluşturuyor. Kripto para piyasası bugün %3,5 daha düştü. Eylül 2021’den bu yana ilk kez kripto market değeri 2 trilyon doların altına düştü. 

Bitcoin, 42.500 dolarlık kritik desteğinin altında kapattı. Son 3 gündür peş peşe düşüş yaşayan BTC, kritik seviyeye doğru geri çekiliyor. Yatırımcılar ise korkulu gözlerle piyasayı izliyor. BTC’nin bir sonraki desteği ise 40.000$  seviyesinde. Eğer bu psikolojik destek kırılırsa 37.500 dolar masada olur.

Bitcoin ve türevleri düştükçe kripto market değeri kan kaybediyor!

Bitcoin ve türevleri düştükçe kripto market değeri kan kaybediyor!

Kripto piyasasında işler hiç iyi gitmediğini söyleyebiliriz. Birçok fenomen “boğa gelecek” söyleminde bulunurken ayılar piyasayı ele aldı. Mağdur yine bireysel ve acemi yatırımcılar oldu. Tedbirli şekilde ilerleyen kullanıcılar ise parçalı alım yapmaya devam etti.

Kripto dünyasında yaşanan düşüş adeta bir bıçak kadar keskin olurken tutanı adeta elini kesti. Diplerin belli olmadığı bir dönemde ilerleyiş sürüyor. Öte yandan, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesine döndü. Bu, piyasada aşırı korku olduğunu gösteriyor. Düşüşler satın almak için bir fırsat olabileceği anlamına gelebilir.

Kripto alanındaki birçok analist, mevcut piyasa satışlarının Eylül 2021 yazında görülene benzer olduğunu belirtiyor. Ancak, bunu doğrulamak için BTC’nin mevcut seviyelerden bir geri sıçrama göstermesi gerekiyor.

Altcoin piyasasında çöküşler daha şiddetli

Kripto market değeri 2 trilyon doların altına düşerken altcoinler hiç tat vermemeye başladı. Altcoin alanındaki düzeltme, Bitcoin’den daha şiddetli oluyor. Dünyanın en büyük ikinci kriptosu Ethereum (ETH), fiyatı 3200 dolar seviyelerinin altına düşerek %7 geriledi. Solana yüzde 8, Arweave yüzde 9, Aave yüzde 10 geri çekilme yaşadı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin