featured

Düşükten satın alma fırsatı sunan XTZ, toparlanmaya başlamaya hazır olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XTZ, düşük fiyatı ile iyi bir satın alma fırsatı sunuyor. Altcoin, nihayet düşüş trendinden kurtulup yükselişe geçebilir. Satıcılar 1,50 dolar civarında bitkin göründüğü için alım ilgisi artıyor.

Bununla birlikte, kısa vadeli zaman diliminde yukarı yönlü hedef 1,60 dolar ile sınırlandırılmıştır. Fiyat bu seviyenin altında ne kadar uzun süre kalırsa, kripto para biriminin üzerinde o kadar fazla satış baskısı oluşacaktır.

XTZ fiyatı, hafif bir yükseliş eğilimi ile konsolide oluyor. Aşağı yönlü risk 1,54 doların altında sınırlı kaldı. Altcoin’in mevcut piyasa yapısının ayıları desteklemesine rağmen yukarı yönlü bir geri dönüş bekleniyor.

Haftalık grafikte fiyat, 13 Nisan 2020’de ilk kez 2 doların üzerinde kapanış yaptı. O zamandan beri fiyat %350’den fazla kazanç ile 9,2 doların üzerine çıktı.

XTZ grafik

Ancak altcoin, 16 Mayıs 2022’de iki yıllık desteği kırdı ve haftalık grafikte bu seviyenin altında bir kapanış gerçekleştirdi. Ardından 1,22 dolara doğru düşmeye başladı.

Bu hafta fiyat, nihayet 2 dolar seviyesini bir kez daha test etti. Ancak bu seviyenin üzerinde kalamadı ve bir zamanlar destek görevi gören ağır dirençle karşılaştı. Fiyat, 20 günlük üstel hareketli ortalamada bulunan direnç noktası ile karşı karşıya.

Şimdi, haftalık grafikteki fiyatın 1,50 doların altında bir kapanış gerçekleştirmesi durumunda altcoin 1,22 dolara doğru bir düşüş başlatabilir.

Günlük grafikte XTZ, genel görünüm etrafındaki zayıflığı gösteren düşüş eğilimindeki “Bayrak ve Direk” formasyonu için bir kırılma oluşturuyor. Bu aynı zamanda 50 günlük üstel hareketli ortalama ile de örtüşüyor.

Yükseliş yakın mı?

Fiyat hareketi, kalıbın destek noktasını kırdı. Bu hareket, öncekilere kıyasla artan hacimlerle birlikte gerçekleşti. Hacimleri, fiyatın artması ile birlikte düşüş yaşıyordu. Bu da alıcılar için endişe anlamına geliyordu.

Hacim düşerken ve piyasa yükselirken, satın alma işlemleri değil pozisyonlardan yavaş yavaş çıkma olasılığı daha yüksektir.

Bu modele göre, XTZ fiyatında beklenen düşüş 1,50 dolar civarına olabilir. Bayrak deseninde hedefleri bulmak için, bize %70’den fazla doğru hedef veren Fibonacci  göstergesi kullanılır.

Altcoin için en yakın destek noktası 1,54 dolarda iken en yakın direnç noktası ise 1,70 dolar seviyesinde bulunuyor. Fiyatın destek noktasını daha düşük bir seviyede kırma olasılığı daha yüksektir. Bu durum “Yükseldikçe sat” fırsatını değerlendirebileceğiniz en iyi plan şeklidir.

Öte yandan, 1,60 dolar seviyesinin üzerinde bir günlük kapanış gerçekleşmesi durumunda düşüş görünümünü geçersiz kılınabilir. Bunun sonucunda da fiyat 1,70 dolara doğru hareket edebilir. Ardından altcoin’in fiyat hedefi psikolojik olarak önemli olan 1,80 dolar seviyesi olacaktır.

XTZ tüm zaman dilimlerinde düşüş gösteriyor. Saatlik zaman diliminde 1,54 doların altında kapanış gerçekleşmesi durumunda satış tarafına bir emir konabilir.

Bu yazının yazıldığı sırada XTZ, 1,59 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %0,45 oranında değer kazandığı anlamına geliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin