Kripto yatırımcıları çıkış yapıyor! Düşüş devam ediyor.
Kripto yatırımcıları çıkış yapıyor! Düşüş devam ediyor.

Durum iyice kötüleşti: Yatırımcılar piyasayı terk ediyor! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere piyasa bugün son derece derin bir düşüş yaşadı.

Kripto para piyasası değeri son 24 saatte %7,3 gerileyerek 1,83 trilyona düştü. Korktuğumuz gibi, satış, ABD hisse senedi piyasalarındaki keskin olumsuz duygular tarafından tetiklendi ve kritik destek seviyelerinin kırılmasıyla yoğunlaştı.

Bitcoin 38,8 bin dolarlık alana çekildi. New York seansının başlangıcındaki zirveden Asya’nın açılışında dibe doğru olan düşüşün genişliği %12’yi aşıyor. Satıcılar, Kasım ortasından bu yana Bitcoin’e hakim olan aşağı yönlü fiyat kanalının üst sınırının kırılmaz olduğunu kanıtladılar.

Bir başka endişe verici gerçek ise piyasadaki Bitcoin payının %40,2’ye yükselmesi oldu. Bunun anlamı, yatırımcılar küçük coinlerin kabiliyetine daha az güvendikleri için altcoinlerden daha da keskin bir şekilde ayrılıyorlar.

Kripto marketindeki çöküşten beklentiler

Keskin bir gün içi tersine dönüş olmadan, Bitcoin’de long pozisyon tasfiyesinin hızlanması ve daha fazla düşüş beklenebilir. Grafikte 30-33 bin dolara kadar destek olabilecek bir seviye bulunmuyor.

Ethereum, 3 bin dolarlık desteğinden vazgeçti ve Eylül sonundaki konsolidasyon alanına hızla geri döndü, 2.850 dolara yaklaştı. Satışın yoğunlaşması, ilk aşağı yönlü dalganın hedefini 2 bin dolar yapıyor.

2021’in başlarına benzer görünüm

2021’in başlarında, Bitcoin için 30 bin ve Ethereum için 2 bin dolara yakın alan, derin bir düzeltmenin dip noktasıydı. Bu seviyeler daha sonra alıcıları çekti ve zirveler yeniden görüldü. Bu düşüşte, kripto para birimlerinin toplam kapitalizasyonu 1,2 trilyon dolara düştü. İlk iki kripto para birimi geçen yazın görülen dip seviyeleri hedefliyorsa, tüm pazarın en düşük seviyelerine dönmesini beklemek mantıklı olabilir.

Hisse senetlerinde devam eden olumsuz zemin, kriptoda daha derin bir geri çekilme oluşturuyor. Yeni bir uzun vadeli alıcı girişi dalgası görmeden önce kripto piyasasının kapitalizasyonu potansiyel olarak yarı yarıya küçülerek 830-900 milyar dolarlık alana düşebilir. Bitcoin için bu, 20k’ya düşme potansiyeli olduğunu gösteriyor.

forexlive


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin