featured

Dünyanın İlk Resmi Kripto Parası Geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her geçen gün yaygınlaşan kripto para sektörüyle birlikte ülkeler de gün geçtikçe başta Bitcoin olmak üzere, dijital paralarla ilgili resmi atılımlarda bulunuyor ve kripto paraları yasal olarak tanıyan ülkelerin sayısı da her geçen gün artıyor. Estonya Hükümeti ise bir ilke imza attı ve resmi kripto para birimi Estcoin için alt yapı çalışmalarını başlattı.

Rusya’nın batısında, baltık denizine kıyısı olan ve yalnızca 1.5 milyon nüfusu olan Estonya, oldukça küçük ve olaysız bir ülke olmasına rağmen son zamanlarda yaptığı dijital alanlardaki atılımlarıyla tanınıyor. Bu atılımlardan birisi de kendi dijital para birimini üretmek oldu.

Estonya e-Residency Direktörü Kaspar Korjus bir kripto para halka arzı gerçekleştirmek istediklerini açıkladı. Bu gibi henüz borsada yer almayan ve değeri belli olmayan birimlere (ICO) adı veriliyor. Bu sayede henüz borsaya açılmadan, katılımcılar hisse alabiliyor. Hükümet, henüz ne zaman halka arz edileceği açıklanmayan EstCoin’in değeri için araştırmalar yapıyor.

Ayrıca Estonya Hükümeti, yeni resmi dijital paranın geliştirilmesi için Ethereum’un kurucu ortağı Vitelik Buterin’den de danışmanlık desteği alıyor.

Aynı zamanda, Estonya Hükümeti’nin adı  e-vatandaşlık uygulaması ile de anılıyor. e-Residency sistemi sayesinde, Estonya vatandaşı olmasanız dahi Hükümetinin sunduğu elektronik hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz. Hatta bu uygulama sayesinde Estonyaya ayak basmadan Avrupa Birliği (AB) merkezli bir şirket kurabilirsiniz.

Umarım Ülkemizde de başta Blockchain Teknolojileri ve dijital para sektöründe bu ve buna benzer atılımlar konusunda yakın gelecekte ciddi çalışmalar yapılmaya başlar.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı

 

 

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin