Air Europa, dünyanın ilk NFT uçuşunu başlatacak! İşte tüm detaylar
Air Europa, dünyanın ilk NFT uçuşunu başlatacak! İşte tüm detaylar

Air Europa, dünyanın ilk NFT uçuşunu başlatacak! İşte tüm detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlk NFT uçak biletleri, İspanya’nın Air Europa ile blockchain firması TravelX arasındaki işbirliğinin ardından satın alınabildi.

Önde gelen İspanyol havayolu şirketlerinden biri olan Air Europa, dünyanın ilk NFT uçak bileti serisini tanıtmak için blockchain kuruluşu TravelX ile ortaklık kurdu. Bu tür koleksiyon ürünleri satın alan kullanıcılar, 29 Kasım 2022’de Madrid ve Miami arasında özel bir uçağa binecekler.

NFT’ler havada

NFTickets olarak adlandırılan özellik, TravelX platformunda satın alınabilecek. İlk müzayede, süreç iki haftada bir tekrarlanacağı için 11 Nisan’da yapıldı.

TravelX, biletlerin geleneksel takas edilemeyen tokenler gibi çalıştığını açıkladı. İşlem yapıldığında, işlemler blockchaine kaydedilir. Sahipler koleksiyonları sunabilir ve eşleşen bir uçak bileti alabilir.

Air Europa ve ortağı, hareketin alıcılara “bir parça seyahat endüstrisi geçmişine sahip olma ve ilk blockchain destekli uçuşa katılma fırsatı” vereceğini söyledi. 29 Kasım 2022’de Madrid’den kalkacak ve Miami’ye inecek.

Sanat eserini tasarlayan sanatçı Carlos Betancourt, bu girişimin sanat ve teknolojinin sınırlarıyla ilgili bir deney olduğunu söyledi.

“Animasyonlu sanat eseri, uzay, büyülü alemler ve seyahat deneyimlerinin yanı sıra bu deneyimlerin uyandırdığı anılar ve duygulardan ilham alıyor” 

NFT’ler Algorand’ın blok zincirinde basılıyor. TravelX’in Kurucu Ortağı Facundo Diaz, ekosistemi tamamen karbon nötr olduğu için çevre dostu odağından dolayı övdü.

“Geleneksel NFT’nin en iyilerini harmanlayacağız, ancak gerçek dünya uygulamasını ve deneyimini ekleyeceğiz. Bu, gezginlerin yeni bir koleksiyon sanat eseri türüyle birlikte blockchain cüzdanlarından kolayca yönetebilecekleri daha iyi bir uçak bileti sağlar. NFTickets’in sanat, seyahat ve teknolojinin mükemmel birleşimi olacağına inanıyoruz.”

Emirates ayrıca, yakın zamanda NFT ve Metaverse alanına katılma planlarını da duyurdu.

Kriptonun Havayolu işletmesiyle etkileşimi

Yaklaşık iki yıl önce, Rusya’nın önde gelen özel havayolu şirketi S7, finansal kuruluş Sberbank ile blockchain teknolojisini kullanmak ve tokenler için uçak bileti satmak için bir anlaşma imzaladı. Banka gerekli altyapıyı sağlamıştır.

Tahminlere göre, girişim bilet satışlarını ele alıyor ve standart bir prosedürün işlem süresini 10 günden 20 saniyeye indiriyor.

Başka bir notta, Venezuela’nın Simon Bolivar Uluslararası Havaalanı, uçak biletleri için bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul etme planlarını açıkladı. Havaalanı müdürü Freddy Borges, hareketin Güney Amerika ülkesini ziyaret etmek için daha fazla yolcu çekeceğini ve böylece ekonomisini artıracağını savundu.

Freddy Borges şunları ekledi:

“Rus yolcular nasıl Margarita’ya ulaştıysa, onlar da Conviasa üzerinden La Guaira’ya gelecekler, bu nedenle erişilebilen bu yeni ekonomik ve teknolojik sistemlerde ilerlememiz gerekiyor”

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin