stellarX
Dünya'nın ilk komisyonsuz merkezsiz borsası StellarX geliyor!

Dünya’nın ilk komisyonsuz ve merkezsiz borsası StellarX XLM’yi nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP yavaş yavaş odağını ürünlerini kripto para borsalarına sunmaya kaydırırken, Stellar da Ripple’dan geriye kalmıyor. Aslına bakarsanız Stellar, kripto topluluğu için çıtayı biraz daha yükseltti. Ve StellarX adı verilen kendi Blockchain’inde tamamen yeni bir merkezsiz borsa geliştirerek kullanıma sunmayı başardı.

StellarX dünyanın ilk komisyonsuz fiat çekimi yapılabilen merkezsiz kripto borsası

StellarX, Stellar’ın evrensel pazarı için ilk tam sürüm alım satım uygulaması. Uygulama kullanıcı dostu odaklı tecrübe sahibi bir ekip tarafından oluşturuldu. Ve kripto, fiat tetherleri, emtialar, tahvil ve bonolar gibi geniş bir varlık yelpazeye sahip.

Açıklamaya göre, Chain ve Lightyear tarafından kurulan yeni bir şirket olan Interstellar’ın ürünü olan StellarX, IDEX ve EtherDelta dahil Ethereum Blockchain‘lerine benzer kullanıcı kontrolü sunuyor.

StellarX’in en büyük avantajı ise diğer borsalara göre bedava olması. Stellar ağı, bir anti-spam önlemi olarak işlem başına sembolik bir sabit ücret alıyor. Ancak ücret tamamen sembolik bir rakam (0,00001 XLM). Ve StellarX üzerinde yapılan her işlem ücreti geri iade ediliyor.  Şebeke ücreti iadeleri tek bir ödemede toplanıp her hafta düzenli şekilde ödeniyor.  StellarX, iş yükü veya destek gerektirmeyen benzersiz konsensüs mekanizması nedeniyle tüm ağ ücretlerini geri ödeyebiliyor.

Kripto borsası, StellarX üzerinde gerçekleşen anlamlı olan her şeyin zincir üzerinde olduğu ve böylece herkesin görebileceği şekilde tam bir şeffaflık sağlıyor. Duyuruda ise bu durum şu şekilde aktarılmış:

StellarX’te gerçekleşen anlamlı olan her şey zincir üzerindedir ve bu yüzden dünya bunu görebilir. Ancak burada hem kullanıcılar için hem de çok önemli olan, token verenler için daha geniş anlamda “şeffaf” diyorum. Çünkü her ikisi de bir pazarın gelişmesi için bilgilendirilmeli.

Traderlar için şeffaflık: Tokenlerimiz beklenen bir şekilde davranır. Sahipliği açığa çıkarmak veya felakete yol açmamak için akıllı sözleşmeler bulunmaz. Tokenizasyon, basit şablonlardan protokol katmanında ele alınır. Önemli özellikler, özel kodda değil, bayrak olarak ayarlanır.

Düzenleyenler için şeffaflık: Bunu seçerseniz, müşterilerinizin kimliklerini belirtebilir ve kimliğinizle etkileşim kurmadan kimliklerini onaylayabilirsiniz.

StellarX’in geliştiricilerinden Christian R ise resmi Medium hesabında şunları söyledi:

Stellar’ın evrensel pazarı, deneyimli, maceraperest yatırımcılar için gelişmemiş bir alandır. StellarX, Stellar’ın ilk ve tam hizmet kullanıcısı olduğundan, ağa verilen her bir tokeni destekliyoruz. Bunların tümü 2500’ün üzerinde ve eQuid (GBP tether) ile “charna token” gibi az bilinenleri de içeriyor. Kabaca her hafta 50 yeni token çevrimiçi oluyor. Kripto, emtialar, fiat tetherler, menkul kıymetler, vb. gibi.

StellarX Stellar Lumens adaptasyonuna pozitif katkı sağlayabilir

Sınır ötesi ödeme piyasası için yapılan savaşta doğrudan XRP’ye rakip olarak bilinen Stellar Lumens, enerji borsası savaşında da XRP ile rekabet halinde. Stellar’ın açık pazarının üzerine inşa edilen bir üçüncü taraf hizmet kullanıcısı olan StellarX, Stellar lumens erişimini, şu anda sahip olmadığı büyük bir popülâsyonun elinde arttırmasına kesin gözüyle bakılıyor. ilk merkezsiz ve ücretsiz olan borsa, vaat edilen özellikleri etkin bir şekilde kullanıma sunabilirse, Stellar borsası evrenini çok daha geniş bir kullanım alanı haline dönüştürebilir.

StellarX, XLM adaptasyonu için güçlü bir etki yaratabilir. Coin şu anda kripto para listesinde 6. sırada yer alıyor ve piyasa fiyatı yazımız yayına hazırlanırken 0.2587 dolardan işlem görüyordu. Her şey yolunda giderse, StellarX’in itici gücüyle XLM’nin 1 dolar yolunda hızlı fiyat hareketlerini görebiliriz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin