Dünyanın ilk ATOM ETP listelemesi geldi 21 Shares varlığı borsada işleme alacak

Dünyanın ilk ATOM ETP listelemesi geldi: 21 Shares varlığı borsada işleme alacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin fonu, Bitcoin ETF’i derken şimdi popüler kavram ETP oldu. “Exchange Trade Product” Türkçe karşılığı ise “Borsa Yatırım Ürünü” çevrilmektedir. Endeks, menkul kıymetler ve farklı finans araçlarının bulunduğu türlerdir. Önemli bir şirket bu alanda ilk hizmetini vermek için adım attı. Piyasanın bilindik altcoinlerinden biri olan ATOM, ilk ETP listelemesini yapacak. 

Cosmos, son zamanlarda popülaritesi hızla artan bir ekosistemdir. Market değeri bakımından önemli seviyelerde yer alan altcoin, piyasada yer edinebildi. Kripto para birimi, toplam piyasa değeri açısından 16. en büyük varlık. Şimdi ise, 21 Shares dünyanın ilk Cosmos borsasında işlem gören ürününü listeledi.

Yabancı basın kaynaklarından gelen bilgiye göre 21 Shares bir basın toplantısı düzenledi. Basına duyurulan açıklamada 21 Shares, Cosmos için ETP listelemesini duyurdu.

İlk ETP ATOM için başlıyor

Cosmos dünyanın ilk ETP işlemine başlayacak. ETP ise İsviçre borsasında işlem görecek. İsviçre’nin SIX Borsasında CHF, AB ve USD paritelerinde alış ve satışa açılacak. Konuyla alakalı 21 Shares CEO’su ve Kurucu Ortağı Hany Rashwan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

“Cosmos, finanstan meta veriye kadar her şeyi güçlendirebilecek bir üst platform oluşturdu. Kripto dünyasına geniş çapta erişilebilir köprüler kurmaya devam ederken bu ürünü piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz.”

ETP haberinin hemen ardından ATOM, yaklaşık yüzde 10 değer kazandı. Son 24 saat içinde Cosmos fiyatı, 35 dolardan 39 dolara kadar yükseldi. Kilitli DeFi tarafında da artışlar dikkat çekti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin