Dünyanın en zengin kişileri listesi yayımlandı: Kripto para girişimcileri de var
Dünyanın en zengin kişileri listesi yayımlandı: Kripto para girişimcileri de var

Dünyanın en zengin kişileri listesi yayımlandı: Listede kripto para girişimcileri de var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Forbes dergisi kısa süre önce dünyanın en zengin kişileri listesini yayımladı. Listede 2000 milyarder yer alırken bunlardan dördü kripto endüstrisinde yer alıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, 2018’de kripto endüstrisinde dünyanın en zengin üçüncü kişisi seçilmesine rağmen yeni listede yer almıyor.

Forbes, 8 Nisan’da yayımlanan listede farklı sektörlerden 2095 milyarder seçti. Listede kripto endüstrisindeki girişimleriyle tanınan dört kişi Micree Zhan, Jihan Wu, Chris Larsen ve Brian Armstrong yer aldı.

BitMain kurucuları listede başı çekti

Forbes listesinde kripto paralarla ilgili en zengin kişi, net 3,2 milyar dolar ile 690. sırada yer alan Bitmain kurucu ortağı Micree Zhan. Bitmain’in diğer kurucu ortağı Jihan Wu ise 1,8 milyar dolarlık servetiyle 1037. basamakta kendine yer buldu.

Eski Ripple CEO’su Chris Larsen 2,6 milyar dolara 886 numarada yer alırken listede yer alan dördüncü ve kişi Coinbase CEO’su Brian Armstrong. Net değeri bir milyar dolar olan CEO, dünyanın en zengin 2087. kişisi oldu.

CZ dünyanın en zengin kişileri listesinde yer almadı

Yaklaşık 1 milyar dolar olarak tahmin edilen net değeriyle kripto para endüstrisinin en zengin kişisi olduğu düşünülen Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu yılki listede yer almadı. CZ, Şubat 2018’de yayımlanan listede kripto para endüstrisinin en zengin üçüncü ismi olarak adından söz ettirmişti.

Ayrıca Cameron Winklevoss’un da listede olmaması dikkat çekti. Winklevoss’un net değerinin 1,8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Zirve el değiştirmedi, Türkiye’de Murat Ülker birinci oldu

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 124,7 milyar dolarla dünyanın en zengini olmayı sürdürürken Bill Gates 104,1 milyar dolarla ikinci, Bernard Arnault 92 milyar dolarla üçüncü ve Warren Buffet ise 76,3 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Listeye göre dünyanın en genç milyarderi 1 milyar dolarlık net değeriyle 23 yaşındaki Kylie Jenner. Türkiye’nin en zengini ise 4,6 milyar dolarlık net değeriyle Murat Ülker olarak kaydedildi.

Listenin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin