Dünyanın en nakitsiz ülkesinin Merkez Bankası’ndan Bitcoin açıklaması
Dünyanın en nakitsiz ülkesinin Merkez Bankası’ndan Bitcoin açıklaması

Dünyanın en nakitsiz ülkesinin Merkez Bankası’ndan Bitcoin açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Norveç’in merkez bankası Oslo’daki Norges Bank’ın yöneticisi Oystein Olsen geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in bir gün merkez bankaları tarafından çıkarılan paranın yerini alabileceğine neden inanmadığını açıkladı.

Bitcoin ve istikrar

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, bir telefon röportajında ​​Bitcoin’in “çok fazla kaynak yoğun, çok pahalı ve en önemlisi istikrarı korumadığını” söyledi ve şu yorumu yaptı:

“Demek istediğim, bir merkez bankası ve merkez bankası para biriminin temel özelliği ve görevi, paranın değerinde ve sistemde istikrar sağlamaktır ve bu Bitcoin tarafından yapılmaz.”

Merkez bankası yöneticisinin Bitcoin hakkındaki yorumları, ülkenin en önde gelen iş adamlarından biri olan Kjell Inge Rokke’nin kripto para birimini onaylamasından ve bunun para tarihinin “sağ tarafında” olacağını iddia etmesinden kısa bir süre sonra geldi.

İlginç bir şekilde, bu ayın başlarında Norveçli endüstri devi Aker ASA, “Bitcoin ekosistemindeki projelere ve şirketlere yatırım yapmaya adanmış yeni bir şirket olan Seetee AS’yi (‘Seetee”) kurduğunu açıkladı.

Aker Yönetim Kurulu Başkanı Norveçli milyarder işadamı Kjell Inge Røkke hissedarlara yazdığı mektupta şunları söyledi:

“Bitcoin’in elektrik tüketimi, işlemlere göre ölçeklenememesi ve anonim gayri meşru ödemeleri kolaylaştırma potansiyeli dahil olmak üzere bir dizi algılanan zorluk nedeniyle sıklıkla eleştirildiğimin farkında olduğumu açıkça belirtmek isterim. Bitcoin’in bunların her biri için bir sorun olmaktan çok bir çözüm olabileceğine inanıyoruz. ”

Daha sonra Aker’in neden Bitcoin alanına girmeye karar verdiğini açıkladı:

“Aker’in Seetee aracılığıyla Bitcoin’e girme kararı, değer hakkında uzun ve temel bir tartışmanın sonucudur. Geçen yazdan beri eleştiriliyorum. Bu mektup konuyla ilgili düşüncelerimi ifade etme yolum olsa da, içgörülerim büyük ölçüde makale ve kitap okumaktan, podcast’leri dinlemekten ve video izlemenin yanı sıra çevremdeki insanlarla yapılan konuşmalardan kaynaklanıyor. ”

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Bölümü küresel dijital varlıklar başkanı Matt McDermott, geçtiğimiz günlerde farklı endüstri türlerinde amiral gemisi kripto para birimine “büyük” kurumsal talep olduğunu söyledi.

Bitcoin ve CBDC’ler

Bitcoin’in benimsenmesi arttıkça Bloomberg, merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) geliştirerek yaygın nakitsizliğe yanıt vermek için yarıştıklarına işaret ediyor. Norges Bank Başkan Yardımcısı Ida Wolden Bache, Kasım ayında ülkenin en fazla nakitsiz ülkesi haline geldiğini ve ödemelerin %4’ünün banknot ve kripto paralarla yapıldığını söyledi.

Wolden, Norges Bank’ın CBDC hedefinin, kullanıcıların Norveç kronunda “verimli ve güvenli bir şekilde ödeme yapabilmelerine” olanak sağlamak olduğunu söyledi.  Olsen, bitcoin’e hitap ederek şunları ekledi:

Günün sonunda bunun merkez bankaları için bir tehdit olacağını düşünmüyorum. Bazı insanlar bunun hakkında böyle konuşsa da ben yine de tehdit olacağını sanmıyorum.

Öte yandan bazı analistler, Bitcoin’in piyasada ortaya çıkacak sorunlara bir çözüm olabileceğine inanıyor. Eski riskten korunma fonu yöneticisi Jim Cramer, yakın tarihli bir röportajda, yaklaşan Covid sonrası “patlama”ya hazırlanmanın en iyi yolunun Bitcoin satın almak olduğunu söyledi.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin