BTCC,bitcoin,kripto borsası
BTCC,bitcoin,kripto borsası

Dünyanın en eski kripto borsası BTCC, satın alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in eski “büyük üçlü” kripto borsalarından BTCC, Hong Kong merkezli bir blockchain yatırım fonu tarafından satın alındı.

Şirket yaptığı açıklamada, Hong Kong merkezli bir blockchain yatırım fonu tarafından satın alımını doğruladı. Detaylar hakkında çok bilgi verilmemesine ve anlaşmanın şartlarının henüz açıklanmamasına rağmen, bu satın alım sayesinde dünyanın en eski kripto borsası olan BTCC uzun maratonuna devam edip, içinde bulunduğu buhranıda atacak gibi gözüküyor.

BTCC Koşusuna devam edecek

Satın alımın yerli kripto para alışveriş kanallarının kapatılmasına yol açan Çin’in can sıkıcı sınırlandırmalarının ardından şirketin uluslararası pazara odaklanmasına yardımcı olacağını açıkladı.

BTCC kurucu ortağı Bobby Lee şunları söyledi:

Bu satın alma, bizim için son birkaç yıl içinde tüm zorlu çalışmalarımızın meyvelerini verdiğini gösteren önemli bir kilometre taşıdır. Bu kaynak sayesinde 2018 ve daha sonrası için daha agresif ve hızlı bir şekilde büyüyeceğimizden dolayı heyecan duyuyorum.

Lee, şirketin yeni geleceği üzerinde iyimser bir yaklaşım sergileyerek yeni kaynaklardan kripto borsasını “havuz, ödemeler ve borsa ticaretleri de dahil olmak üzere kripto para birimlerinin ekosisteminin her bölümüne liderlik etmek için” teşvik edeceğini de ekledi.

Madencilik faaliyetleri sürdürülecek

BTCC’nin madencilik havuzu, yeni iş modelinde Bitcoin cüzdan mobi’nin yanı sıra USD temelli kripto para borsasında bulunan üç temel üründen biri olarak kalacak.

BTCC haziran 2017’den beri kripto para borsalarında kullandığı Dax operasyonlarını durdurmuştu. BTCC madencilik havuzu başkan yardımcısı Denver Zhao şunları söyledi:

Şimdi dijital para birimlerinin Blockchain’lerini korumak ve dengelemek konusundaki vizyonumuzu daha da tamamıyla hayata geçirecek kaynaklara sahibiz

Blockchain.info verilerinden elde edilen veriler ile BTCC’nin madencilik havuzunun toplam Bitcoin hash oranının % 2.8’ini oluşturduğunu görebiliyoruz.

Kripto para borsası,Çin merkez bankasının kripto borsalara yaptığı ziyaretlerden sonra, ocak 2017 tarihinde Çinli yetkililer tarafından inceleme alınmıştı. Bu süreç şubat ayından, hazirana kadar süren Bitcoin çekimine getirilen yasaklamayla devam etmişti.

Eylül ayı ortasında Çinli yetkililer, 30 Eylül 2017’de kripto para borsasısını nihai olarak kapatmadan hemen önce ticareti askıya alarak Bitcoin borsasının kapatılmasını hızlandırmıştı

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin