Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock, sektöre adım atıyor
Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock, sektöre adım atıyor

Dünyanın en büyük yatırım şirketi kripto paralara yatırım yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock, 6,3 trilyon dolarlık varlığı kontrol ederek dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan şirket, kripto para piyasası ve Blockchain teknolojilerine dönük araştırmalar yapmak için bir çalışma grubu kurdu. Dünyanın en büyük yatırım şirketi kripto paralara yatırım yapmayı düşünüyor.

Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock, sektöre adım atıyor

Çalışma grubunda New York’tan yatırım stratejisti Terry Simpson da yer alıyor. Ekibin üzerinde çalışacağı konulardan biri de Bitcoin vadeli sözleşmeleri. Rakip şirketlerin kripto paralarla ilgili faaliyetleri de inceleyecek olan çalışma grubu, kripto paraların BlackRock’a olan etkisini de ele alacak. Çalışma grubu, yapılan araştırmalar sonrasında konuya yönelik bir rapor hazırlayarak şirketin yöneticilerine sunacak. BlackRock, 26 Şubat 2018’de yayınlanan bir raporunda kripto paraların gelecekte yaygın bir şekilde kullanılacağını belirtiyor. Bu raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Piyasaların olgunlaşmasıyla kripto para birimlerinin gelecekte daha yaygın şekilde kullanılacağını öngörüyoruz. Şimdilik yatırımlarının tamamını kaybetmeyi göze alabilecek kişiler tarafından dikkate alınmaları gerektiğine inanıyoruz.

BlackRock, kripto paraları destekliyor

BlackRock, Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarının yatırım potansiyeli üzerindeki sessizce destekleyici tavrı ile diğer finans sektörü devleri arasında ön plana çıkıyor. Ocak ayında ise şirketin üst düzey stratejistlerinden biri Bitcoin’i incelemeye değer bir alan olarak gösterdi.

Fnlondon

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin