Nasdaq
Nasdaq tokenizasyon platformunu denemeye başladı

Dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq, Bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York borsasından sonra Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, Bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor. 6.831 trilyon dolarlık hisse senedi piyasası Nasdaq, 2018 yılının ortalarında bitcoin vadeli işlem ticaretine olanak tanıyacak.

Nasdaq ve Cantor, Bitcoin’i 2018 Yılı’nın İlk Yarısında Entegre Ediyor

Bir Wall Street Journal raporunda, Nasdaq ve Cantor Fitzgerald & Co.’nun 2018 yılının ilk yarısında Bitcoin vadeli endeksleri listeleneceği belirtildi. İki finans kuruluşu, son fiyat artışından sonra 11 bin doları aşan Bitcoin entegrasyonu için acele ediyor.

Nasdaq’ın bitcoin vadeli döviz lansmanı için planlarını bilen kaynaklara göre, Nasdaq’ın bitcoin vadeli işlemleri ve sözleşmeleri Nasdaq Futures’da listeye alınacak. Böylelikle, geleneksel finans sektöründeki yatırımcılar ve hisse senedi aracıları, sabit para ticaretine başlamış olacak.

WSJ ile yapılan röportajda, ABD merkezli büyük bir finansal firma olan Cantor, ayrıca bitcoin vadeli işlemleri ve türevlerini başlatmayı planladığını açıkladı.

Cantor Fitzgerald & Co. şirketinin CEO’su Shawn Matthews:

Varlık sınıfı (kripto paralar) gitmeyecek. Bir sonraki aşamaya bakarsanız, özellikle likidite daha da geliştikçe, piyasaya daha fazla katılımcı olacak kurumlar olacak.

Cantor’un vadeli işlemleri borsası ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından halihazırda onaylandı ve CFTC’nin bitcoin seçenekleri, türevleri ve LedgerX’in vadeli işlemleri de dahil olmak üzere birkaç bitcoin vadeli işlem listesini onayladığını dikkate alarak, bitcoin listelemesinde Cantor’un düzenleyici engeli çok az olması bekleniyor.

Nasdaq’ın Bitcoin Entegrasyonu, Bitcoin’i Kabul Etmek İçin Diğer Borsaları Tetikleyecek

Nodal Exchange de dahil olmak üzere diğer önemli borsalar, düzenlenen borsalarda ve işlem platformlarında bitcoin vadeli işlem potansiyelini araştırıyor.

Eski bir Nymex yöneticisi olan John D’Agostino, WSJ’ye her düzenlenen borsanın her departmanının bitcoin listelemeyi düşündüğünü ve bitcoin vadeli işlem mübadelelerinin sayısının 2018 boyunca önemli oranda artacağını söyledi; bu değişim borsaları ve CBOE, CME, Nasdaq ve Cantor, bitcoin uygulamak için harekete geçti.

D’Agostino:

“Her düzenlenen değişimin her araştırma departmanı” Bunu yapabilir miyiz? “Diyor. Bununla bağlantılı maliyetlerin çoğu pazarlama maliyeti. İnsanlar bu şeyi ticaret yapmak isterse, neden yapamasın? Bu, göklerden bir hediye “ dedi.

2017 yılının başında, bitcoin vadeli işlemlerin entegrasyonu, geleneksel finans sektöründe yatırımcıları çekmek için pazarlamayı belli ölçüde gerekli kılabilirdi. Şu anda, bitcoin’i entegre etme eylemi kusursuz bir pazarlama stratejisidir. Bazı raporlar, Overstock gibi milyarlarca dolarlık şirketler kendi işletmelerini kripto para odaklı girişimlere geçtiyse, satış ve piyasa değerlemesinde yüzde 70 ila yüzde 100 oranında bir artış gösterecek gibi görünüyor.

ABD’de ve küresel finans piyasasındaki her değişim, bitcoinin ana akım kabulünde hızlı bir artış ve kripto para talebi artışı göz önüne alındığinda, kısa sürede bitcoine entegre olmasını planlıyor. Nasdaq’ın bitcoinin gelecek listeleri, önümüzdeki aylarda bitcoin ilerleyiş yolunu izlemek için daha fazla borsa başlatacak gibi görünüyor.

cryptocoinsnews

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin