Dünyanın en büyük ikinci borsası, Blockchain  üzerinden bilgi aktarmak için bir sistem kuruyor
Dünyanın en büyük ikinci borsası, Blockchain  üzerinden bilgi aktarmak için bir sistem kuruyor

Dünyanın en büyük ikinci borsası, Blockchain ile bilgi aktarımını güvenli hale getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, bilgiyi aktarmak için Blockchain’in nasıl kullanılabileceğini gösteren bir sistemin patentini aldı.

Nasdaq, Blockchain sistemleri ile ilgili bir patent daha aldı

Nasdaq’ın daha önce alıcılara Blockchain aracılığıyla zamana duyarlı bilgi aktarımı yapan yeni bir sistem için patent başvurusunda bulunduğunu bildirdik. Sistem ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından Salı günü yayınlanan belgeye göre, özellikle bir Blockchain aracılığıyla güvenli ve bir zamana duyarlı bilgi aktarımını sağlamak için kullanılabilir. Belgede açıkladığı üzere, haber bülteni veya diğer dijital dağıtım hizmetleri, önceden belirlenen zamanlarda hedeflenen yerlere bilgi paylaşmakta.

Belgede, zamana duyarlı bu tür bilgilerin iletilmesi ve güvenceye alınması için yeni ve geliştirilmiş tekniklerin ve sistemlerin sürekli olarak geliştirilmekte olduğu belirtiliyor. Bunu çözmek için Nasdaq’ın patenti, akıllı sözleşmeleri hem bir dizi şifreleme hem de iş akışı özellikleriyle birleştirerek, zaman içinde değişmesi daha zor olan bir Blockchain platformunu ele alıyor.

Dünyanın en büyük ikinci borsası, Blockchain  üzerinden bilgi aktarmak için bir sistem kuruyor

Belgede ayrıca, bilgisayar sisteminin ve Blockchain’in, önceden belirlenmiş bir zamanda doğrudan seçilen alıcılara bilgi aktarımının Blockchain’e eklenmiş akıllı sözleşmeler kullanılarak paylaşılmasına izin verecek şekilde programlandığı da belirtiliyor. Patent belgesinde şu ifadeler de yer alıyor:

Blockchain’de saklanan hassas bilgilere erişim, belirli bir Blockchain işlemini oluşturan gömülü komut dosyalarının bir parçası olan çoklu imza gereksinimini içerebilir. Bilginin hedeflenen alıcıları daha sonra güvenli bir şekilde saklanan bilgilere erişmek için planlanan zamanda Blockchain ile doğrudan bağlantı kurabilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin