Associated Press verilerini yayınlamak için Chainlink kullanacak
Associated Press verilerini yayınlamak için Chainlink kullanacak

Dünyanın en büyük haber ajanslarından AP ile Chainlink arasında kritik iş birliği!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Associated Press veri kümelerinin en iyi Blockchain’ler tarafından kullanılabilir olmasını sağlamak için bir Chainlink düğümü başlatacağını duyurdu. Chainlink, dünyanın en büyük merkezsiz ağlarından biri ve artık herhangi bir Blockchain’deki akıllı sözleşmelerin şirketin gerçek dünya verileriyle etkileşime girmesini sağlayacak.

Bir Chainlink düğümü ile ortaklık kurarak, şirketin verileri doğrudan farklı Blockchain’lerde bulunan uygulamalara dağıtılacak ve satılacak. Veriler, Associated Press’ten geldiğini doğrulamak için kriptografi işaretler içerecek.

Associated Press temel süreç otomatizasyonu yapacak

Şirket, Chainlink düğümünde mevcut olacak verilerin ekonomik verileri, spor oyun sonuçlarını ve ticari finansalları içerdiğini duyurdu.

Veriler ayrıca, seçim sonuçları hakkında bilgi yayınlamak, üç aylık finansman serbest bırakıldığında zincir içi işlemler başlatmak veya gerçeğe dayalı olarak değiştirilemez tokenlerin doğasını açıklamak gibi Blockchain üzerinde çalışan platformdaki önemli süreçleri otomatikleştirmek için de kullanılabilecek.

Bu ortaklık hakkında konuşan Chainlink Labs genel müdürü William Herkelrath, şunları söyledi:

AP, tüm formatlarda gerçek zamanlı haberler için dünyanın en güvenilir bağımsız haber kuruluşlarından biri olarak kendini kanıtlamıştır. Chainlink’in önde gelen Blockchain ağlarında güvenilir veri beslemeleri sağlamak için kanıtlanmış Oracle altyapısıyla birlikte geniş ve sürekli büyüyen veri ve veri deposu göz önüne alındığında, AP’nin bir Chainlink-Oracle düğümü başlatması ve gelişmekte olan akıllı sözleşme endüstrilerinde yeniliği desteklemesi mantıklıdır.

Associated Press ayrıca, şimdi Chainlink aracılığıyla sağlanacak veri kümelerinin, çeşitli koşullar karşılandığında sonuçları tetiklemek için akıllı sözleşmeler biçiminde geleceğini belirtiyor. Akıllı sözleşmelerin popülaritesi oldukça artıyor, bu nedenle bu yeni girişim Associated Press’in merkezsiz finans (DeFi) ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) gibi sektörlerle eşit olmasını sağlayacak.

Chainlink, insanların dünya çapında akıllı sözleşme geliştiricilerine güvenilir ekonomi, spor ve yarış çağrısı verilerine doğrudan, isteğe bağlı erişime doğrudan erişim sunmaları için ideal bir yol sunan bir teknoloji.

Associated Press Blockchain ve veri lisanslama direktörü Dwayne Desaulniers, şunları söyledi:

Chainlink ile çalışmak, bu bilgilerin herhangi bir Blockchain ile uyumlu olmasını sağlayacak. Açık kaynaklı yazılım güvenilir, güvenli ve önde gelen Blockchain ağlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Associated Press ve Blockchain

Bu, Associated Press’in Blockchain dünyasında ilk girişimi değil. 2020’de firma, Ethereum Blockchain’ini kullanmak için Everipedia ile ortaklık kurdu. Bu yılın başlarında, haber ajansı ilk medya NFT’sini de sattı. Koleksiyoncuların tokenize edilmiş haberlere erişmesini sağlamak için halen aktif olarak bu konuyla ilgileniyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin