Dünyanın en büyük elmas perakendecisi, Blockchain’e güveniyor
Dünyanın en büyük elmas perakendecisi, Blockchain’e güveniyor

Dünyanın en büyük elmas perakendecisi, elmaslarını Blockchain ile izleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük elmas perakendecisi olan Signet Jewelers dün yaptığı açıklamada elmas madencileri De Beers tarafından yürütülen Tracr isimli Blockchain pilot programına katılacak ilk işletme olduğunu duyurdu. Signet Jewelers, tüketiciye güven vermeye ek olarak, sanayiye şeffaflık getirmeyi hedefleyen projeye katılıyor.

Dünyanın en büyük elmas perakendecisi, Blockchain’e güveniyor

Signet, pilot versiyonunda Tracr platformuna katılacak ve basın açıklamasına göre platformun pırlanta üretiminden perakende satış noktasına kadar bir “dijital link” kurmasını sağlayacak. Taraflar, elmas mücevherlerinin takibine odaklanarak üreticilerin ve perakendecinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak.

Tracr, her bir elmas için, platformda kayıtlı olacak ve önemli nitelikler ve işlemler içerecek bir dijital sertifika oluşturacak. Bu, tüketicilerin satın aldıkları elmasların doğal ve benzersiz olduğunu doğrulamasını sağlayacak.

Signet Jewelers, ABD elmas pazarında yüzde 7’lik bir pazar payına sahip

De Beers Group’un CEO’su Bruce Cleaver, ortaklığa yönelik şu yorumu yaptı:

Tracr Blockchain teknolojisinin yararlarını değerli elmas tedarik zincirine getirmeye odaklanıyor. Ayrıca müşterilere güven sağlamanın yanı sıra düşük masraflı ve yüksek verimliliğe sahip bir ticareti mümkün hale getiriyor. Bunun yanı sıra endüstriye çok daha iyi bir görüş ve takip olanağı sağlıyor.

Signet Jewelers, Ohio merkezli olup, elmas perakendeciler arasında bir numaralı konumu elinde bulundurarak, Kanada, Amerika ve İngiliz pazarlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, 2017 yılında elmas mücevher satışlarından 3,8 milyar dolardan fazla para kazandı. Şirketin 2018 yıllık raporuna göre, Signet Jewelers ABD elmas pazarında yüzde 7’lik bir pazar payına sahip.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin