featured
Jeffrey Sprecher’den Bitcoin yorumu: “Bitcoin en iyi kripto para olarak kabul ediliyor.”

İşte dünyanın en büyük borsasının başkanından Bitcoin yorumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük borsası olan  New York Borsası’nın (NYSE) Başkanı Jeffrey Sprecher, dijital paraların bir bir varlık sınıfı olarak hayatta kalmaları konusunda iyimserliğini dile getiriyor. Jeffrey Sprecher ayrıca katıldığı konferansta Bitcoin yorumu da yaptı.

Jeffrey Sprecher’den Bitcoin yorumu: “Bitcoin en iyi kripto para olarak kabul ediliyor.”

Consensus Invest konferansında konuşan ve aynı zamanda Intercontinental Exchange’in (ICE) CEO’su olan Sprecher, “Dijital varlıklar hayatta kalacak mı?” diye sorulduğunda dijital varlıkların kesinlikle hayatta kalacağını söylüyor. Ayrıca Sprecher “fiyat konusunda bir çeşit agnostik (şüpheci)” olduklarını da ekliyor. Sprecher’a Bakkt’ın neden başlangıçta Bitcoin’e odaklandığı sorulduğunda, nedeninin daha geniş pazarın Bitcoin’i en iyi kripto para birimi olarak kabul etmesi oduğunu açıklıyor.

New York’ta düzenlenen etkinlikte sahnede Sprecher’e eşi ve kripto para platformu Bakkt’ın CEO’su Kelly Loeffler eşlik etti. Bakkt, ICE’ye ait ve önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesini bekleniyor. Loeffler’a göre, Ağustos ayında “dijital varlıklar için açık ve düzenlenmiş, küresel bir ekosistem” oluşturma planını açıklayan Bakkt için  fiyat odak noktası değil.

Bakkt vadeli sözleşmeleri

Kelly Loeffler: “Bitcoin şu anda farklı borsalarda farklı fiyatlarla işlem görüyor.”

Loeffler, konuya yönelik şunları söylüyor:

Fiyat dile getiriliyor ama pek çok eksik altyapı ve kullanım durumu var.

Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili yorum yapan Loeffler, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bakkt vadeli işlem sözleşmesi, Bitcoin yatırımcılarının güvenilir bir fiyat oluşturmasına yardımcı olacak. Bitcoin şu anda birçoğu düzenlenmemiş olan farklı borsalarda farklı fiyatlarla işlem görüyor.”

Dijital Varlık Piyasaları Birliği (ADAM) kuruldu

NYSE ve ana şirketi ICE, kripto paralara karşı proaktif bir yaklaşık sergiliyor. Ocak ayında ICE, büyük Wall Street yatırımcılarına “disiplinli” fiyat bilgileri sunmak için Blockchain teknoloji şirketi Blockstream ile ortalık kurdu. ICE daha sonra 15 büyük borsadan veri çekmeyi ve bunu hedge fonları ve profesyonel ticaret firmaları da dahil olmak üzere büyük mali isimlere ulaştırmayı planladı. Mayıs ayında daha sonra ICE, sonunda BTC’ye sahip müşterilere vadeli sözleşmeleri sunmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca Salı günü kripto para birimi sektörüne yönelik bir davranış kuralları oluşturmak amacıyla Dijital Varlık Piyasaları Birliği (ADAM) kuruldu. ADAM’ın kurucu üyeleri arasında NYSE’nin eski CEO’su Duncan Niederauer, Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i, küresel finansal hizmetler şirketi BTIG, finans teknolojileri şirketi Paxos ile kripto likidite çözümleri sağlayıcısı GSR bulunuyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin