featured

Dünyanın En Büyük Borsası Bitfinex, Amerikadan Çekiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 gün önce Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Poloniex, yaptığı bir duyuru ile Washington’dan çekileceğini açıklamıştı. Bu defa dünyanın en büyük borsası olan Bitfinex, dün yaptığı duyuruyla Amerikadan çekileceğini açıkladı.

”90 gün içinde ABD’li müşterilerimize hizmet vermeyi durduracağız”

Firma yaptığı duyuruda, alınan bu karardan ABD’nin herhangi bir dijital parayı resmi olarak yasakladığı gibi bir çıkarım yapılmaması gerektiğini özellikle belirtiyor.

Büyük borsanın ABD’den çekilmesinin en büyük nedeni, Amerika’nın dijital paralarla ilgili yaptığı yasal düzenleme oldu. Bitfinex yaptığı duyuruda, borsasını gerek kurumsal gerek bireysel müşteriler için yasalara uygun şekilde işlemesi adına tasarladıklarını, buna rağmen doğrulaması yapılmış müşterilerin oranının oldukça az olduğunu belirtiyor.

Gelirlerimizin şaşırtıcı derecede küçük bir yüzdesi doğrulanmış ABD’li bireysel hesaplardan gelirken, kaynaklarımızın önemli ölçüde büyük bir bölümü ABD’nin yasal düzenlemelerinden dolayı yine ABD’li bireysel kullanıcılarımıza harcanmaktadır.

Gelecekte yasal düzenlemelerin daha da zorlaşacağını ön görüyoruz.

Bitfinex, bir ABD borsası değil. ABD’de hizmet veren borsalar, Amerikalı müşterilere hizmet vermek için daha iyi bir seçenektir.

Son olarak firma yaptığı duyuruyla, 16 Ağustostan itibaren bazı dijital paraların ticaretini durduracağını, amaçlarının olabildiğince sürecin zararsız yönetilmesi olduğunu belirtti.

 

 

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin