Dünyada Bitcoin kabul eden ilk dükkan kepenk kapattı
Dünyada Bitcoin kabul eden ilk dükkan kepenk kapattı

Dünyada Bitcoin kabul eden ilk dükkan kepenk kapattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyada Bitcoin ödemelerini kabul eden ilk perakende satış şirketi Alman bar ve restoran Room 77 kapandı. Cypherpunk Holdings’in baş ekonomisti Jon Matonis, haberi Twitter’da verdi. Bar sahibi Jorg Platzer daha sonra olayı Reddit’te doğruladı.

Bitcoin kabul eden ilk dükkan Room 77 kapandı

Platzer, 18 Ekim’de yayımladığı yazıda “Room 77 temelli kapanıyor.” dedi ve ekledi:

Misyonumuzun tamamlandığını ve ana gezegenimize dönme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Tüm cömert bahşişleriniz için teşekkürler!

Berlin merkezli dükkanın kapatılması için resmî bir gerekçe gösterilmedi. Ancak bunun koronavirüs salgınıyla ilgili olabileceğinden şüpheleniliyor. Covid-19 ile bağlantılı kısıtlamalar küresel otelcilik, restoran ve turizm endüstrisini çok etkiledi.

Koronavirüs çoğu sektör gibi restoranları da etkiledi

Berlin’de, alkol satışına ilişkin katı kısıtlamalar da sürüyor. Bar işletmecilerinin saat 11.00’den sabah 6’ya kadar alkol ürünü satmaları yasak. Önlemler kârı oldukça kötü etkiledi.

Kreuzberg’de bulunan Room 77, 2011’de Bitcoin’i (BTC) bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı ve dünyada bunu yapan ilk özel perakende satış noktası oldu. O zamandan beri restoran, BTC ödemeleri ve daha fazlasına ev sahipliği yapıyor.

2018’deki röportajında Platzer, “BTC’yi kabul etmeden önce Bitcoin ile ilgili medyanın tutumu tamamen kredi kartı bilgilerini çalarak onları karaborsada satan kişilerden bahsetmekten ibaretti.” diyerek kuruluşun medya algılarını nasıl değiştirdiğini vurguladı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin