Dünyaca ünlü popüler bankası emeklilik fonunda Bitcoin tutmaya başladı!
Dünyaca ünlü popüler bankası emeklilik fonunda Bitcoin tutmaya başladı!

Dünyaca ünlü popüler bankası emeklilik fonunda Bitcoin tutmaya başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3 milyon dolara yakın gelir elde eden ve yönetimi altında 50 milyar dolarlık varlığa sahip bir yatırım bankası olan Jefferies, emekli maaşlarına ayrılmış tek fonunda Bitcoin tutmaya başladı.

2020 senesi Bitcoin için kurumların yılı oldu

Söz konusu gelişme Jefferies’in Global Hisse Senedi Stratejileri Başkanı Christopher Wood tarafından banka yatırımcılarına gönderilen bir notta açıklandı. Wood’a göre, 2020 senesi Bitcoin’in kurumlar tarafından kabul edilebilir bir varlık haline gelmek için olgunlaştığı yıldı.

Ünlü yatırımcıların ve büyük kurumların da kripto varlığını artık sistemin bir parçası olarak görüldüğü için satın aldıklarını açıkladıklarını sözlerine ekledi.

Wood, perakende yatırımcıların artık kripto parayı satın almak için yeterli fırsata sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca Microstrategy’nin hazine varlıklarını Bitcoin’de tutma kararından oldukça etkilendiğini söyledi.

Yatırım bankası yönetimi altında milyonlarca dolar tutuyor

Jefferies, Microstrategy’nin 650 milyon dolarlık teklifinin tek yöneticisi olarak görev yapıyor. Denetçiler ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Microstrategy’nin parayı bilançosuna koyma kararını onayladı.

Jefferies’teki stratejist, emeklilik fonlarına Bitcoin satın alınmasını da tavsiye etti. Bu karar, Bitcoin’in altının değerini yok ettiğini iddia eden Microstrategy CEO’su Micheal Saylor’dan etkilenmiş olabilir.

Yüzde 5 BTC’ye…

Wood, Saylor’un iddiasının doğru olabileceğini söylüyor. Ve bu nedenle emeklilik fonlarının dijital varlığın üzerinde uzun süre kalmasını tavsiye etti. Önerisinde yatırımcıların %45’i fiziki altına, %20’sini altın hisselerine, %30’unu hisse senetlerine ve kalan %5’ini Bitcoin’e ayırabileceklerini söyledi.

%5 küçük bir yatırım yüzdesi olarak düşünülebilirken, emeklilik fonlarının genellikle trilyonlarca yatırım tuttuğu düşünüldüğünde, bunun oldukça büyük bir miktar olduğu anlaşılıyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin