Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu kripto para raporu yayımladı
Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu kripto para raporu yayımladı

Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu kripto para raporu yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fitch Ratings, ödeme devlerinin son günlerde kripto para alanına dahil olmasını da ele aldığı bir rapor yayımladı.

“Kısa vadede etkisi olmaz, uzun vadede sistemi modernize edebilir.”

Kredi derecelendirme kuruluşunun yeni bir raporu, firmalardan gelen kripto aktivitesinin artmasının kredi profilleri üzerinde kısa vadeli bir etkiye dönüşmeyebileceğini, ancak finansal sistemi zamanla modernize edebileceğini söylüyor.

Fitch, raporunda PayPal, Square, Visa, Mastercard ve Moneygram’dan yapılan son hamleleri işaret etti. Bu ödeme firmaları kısa süre önce tekliflerine kripto ürünleri ekledi. Fitch, bunun tüketiciler için kripto para birimi kullanım durumlarını genişlettiğini söylüyor, ancak yaygın bir şekilde benimsenmesine yol açıp açmayacağını tahmin etmek için henüz çok erken.

2020’de kurumlar kripto para sektörüne akın etmişti

Rapor, ödeme platformlarının 2020 boyunca kripto için önemli adımlarını özetledi. Rapor, PayPal’ın kripto alım ve satımını eklemesini, “ABD’de kripto için geniş ölçekte ticaretle ilgili olmayan ilk gerçek dünyadaki kullanım durumlarından biri” olarak adlandırdı. Kısa vadede, Fitch’e göre kredi profilleri için pek bir şey ifade etmeyecek, ancak kripto yeteneklerinin eklenmesi ödeme platformları için hala net bir kazanç olabilir.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Stratejik kripto yatırımlarının, kullanılan mütevazı sermaye ve uzun rampa süresi göz önüne alındığında, kredi profilleri üzerinde sınırlı bir kısa vadeli etkiye sahip olmasını bekliyoruz. Ancak, kripto yeteneklerinin eklenmesi, zaman içindeki yatırım getirisi ve uyumluluk riskleri belirsiz olsa bile, bu şirketler için artan gelir akışları sağlıyor.”

Fitch, kripto paranın hala ana akım olmaktan uzak olduğunu söylese de, işlem hızlarını artırma, ücretleri düşürme ve 24 saat para hareketini sağlamak için aracıları ortadan kaldırma potansiyeline sahip. Fitch, bu faydaları gerçekleştirmek için doğru düzenlemelerin gerekli olduğunu söylüyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin