dunya ticaret orgutu
Dünya Ticaret Örgütü Blockchain konulu çarpıcı bir rapor yayınladı

Dünya Ticaret Örgütü Blockchain konulu çarpıcı bir rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün Dünya Ticaret Örgütü, Blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisinin uluslararası ticaret için önemli bir kazanım olabileceği görüşü ile bir rapor yayınladı.

“Blockchain ve Uluslararası Ticaret: Fırsatlar, Zorluklar ve Uluslararası Ticaret İşbirliği için Öneriler” adlı raporda, teknolojinin gümrükleme, lojistik, ticaret finansmanı ve ulaşım gibi sektörler üzerindeki etkilerine değiniliyor. WTO, Blockchain’in saydamlığı artırma ve süreç otomasyonunu basitleştirme, bazı yaygın ticari engelleri ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Raporda, Blockchain’den kaynaklanan engellerin kaldırılması, önümüzdeki on yılda 1 trilyon dolardan fazla yeni ticarete yol açabileceği yönünde çarpıcı bir söylem bulunuyor.

Dünya Ticaret Örgütü: “Blockchain 2030’a kadar dünya ticaretine 1 trilyon dolarlık katkı sağlayabilir”

Buna rağmen rapor, Blockchain’i yeni ve gelişime açık bir teknoloji olarak kabul etmekte ve yaygın kabul görmeden önce aşması gereken bir takım zorluklar olduğunu ifade ediyor. Belirlenen zorluklar arasında önceden belirlenmiş blok boyutları, enerji tüketimi ve güvenlik sorunlarından bahsedilirken bunların sınırlı ölçeklenebilirliğe yol açtığı söyleniyor.

Raporda Blockchain ile ilgili diğer bulgular ise şu şekilde özetleniyor:

Blockchain uluslararası ticareti daha akıllı hale getirebilir, ancak akıllı ticaret, yalnızca işbirliği yoluyla geliştirilebilen akıllı çözümler ve akıllı standardizasyon gerektirir. Blockchain’in daha geniş bir gelişimine katkıda bulunan bir ekosistem oluşturmayı başarabilirsek, uluslararası ticaret 10 ila 15 yıl içinde radikal bir şekilde farklı görünebilir.

Bu haftanın başında, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Quartz ile yapılan bir röportajda, Blockchain teknolojisinin etrafındaki hype’a hitap ederek, bu Blockchain’in çok yüksek şeffaflık ve verimlilik standartları potansiyeline rağmen, her endüstriye uygulanacak bir çözüm için çok özel olduğunu belirtti. Dünya Ticaret Örgütü raporu sonuç bölümü özetle şu şekilde:

İlginç özellikler sunsa da, Blockchain her şeyi çözemez.  Çünkü çevresindeki mevcut vaatler bizi inanmaya yönlendiriyor. Bir Blockchain platformu oluşturmak, potansiyel katılımcılar arasında dikkatli bir değerlendirme ve koordinasyon gerektiren bir görevdir. Blockchain’in diğer, daha az iddialı, alternatiflere kıyasla fırsatları olduğu kadar sınırlamaları da bulunuyor.

ethnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin