Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!
Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!

Dünya kripto para madenciliği raporu: “Çin yüzde 50’yi tek başına çekiyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para araştırma şirketi Bitooda’nın yeni raporuna göre, Çin küresel Bitcoin madencilik kapasitesinin yüzde 50’sini tek başına çekiyor. ABD’nin payı ise yüzde 14 dolaylarında.

Kripto para madenciliğinin merkezi Çin

Varlık yöneticisi Fidelity Investments’ın desteğiyle hazırlanan 15 Temmuz tarihli raporda Bitooda, madenciler, teçhizat üreticileri ve bayilerle “BTC madencilik kapasitesinin en yüksek olduğu alanları belirlemek için” gizli görüşmeler de dahil olmak üzere çeşitli kamu kaynaklarını inceledi.

Anonimlik koşuluyla sağlanan fiyat verileri ile 67 tesis (~3 gigawatt güç kapasitesi) dahil 153 maden sahasında ~4.1 gigawatt (GW) gücün lokasyonunu tespit edebildik.

Araştırma sonucuna göre küresel hash oranı toplamının %50’sini Çin tek başına oluşturuyor. Bu, önceki tahminlerin yanı sıra Asya ülkesinin bugün dünyadaki Bitcoin madenciliğinin çoğunu kontrol ettiği görüşüne zarar veriyor gibi görünüyor.

ABD yüzde 14’lük paya sahip

Dünya madencilik kapasitesinin %14’ünü oluşturan ABD, çalışmaya göre önemli bir Bitcoin çıkarma merkezi olarak hızla büyüyor. Rusya, Kazakistan ve İran’ın her biri %8, Kanada %7, İzlanda %2 ve dünyanın geri kalanı ise %3’lük payı bölüşüyor.

Elektrik maliyetleri açısından Bitooda, BTC madencilerinin yarısının şu anda kilowatt-saat (kWh) başına ortalama 0,03 dolar ödediğini ortaya koydu.

Çin’deki yağış dönemi büyük bir etmen

Çin’de, yerel kapasitenin önemli bir kısmı yağış mevsiminde (Mayıs-Ekim) düşük enerji fiyatlarından yararlanmak için Sichuan ve Yunnan gibi illerde sağlanıyor. Bu dönemde artan yağışlar, BTC madencilerinin 0,01 dolar/kWh’nin bile altında satılan elektrikten faydalanmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir araştırma yürüten Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi, ABD’nin toplam hash oranının %65’ini oluşturduğunu söylemişti. Bu durum son araştırma ile büyük bir tezat oluşturuyor.

Bu arada ünlü bir araştırmacı, yakında BTC ve ETH’den daha iyi performans göstermesini beklediği dört kripto para birimini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin