Dünya Ekonomik Forumu’ndan blockchain ve kadın raporu
Dünya Ekonomik Forumu’ndan blockchain ve kadın raporu

Dünya Ekonomik Forumu’ndan blockchain ve kadın raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya Ekonomik Forumu’ndan yeni bir rapor, COVID-19 salgını nedeniyle cinsiyet farkının kapanmasının 135,6 yıl alacağını gösteriyor.

COVID-19 salgını dünyanın dört bir yanındaki insanları etkiledi, ancak Dünya Ekonomik Forumu’ndan gelen yeni bir rapor, kadınların en çok etkilenen cinsiyet gruplarından biri olduğunu gösteriyor.

WEF’in “2021 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu” isimli raporu, salgının cinsiyet eşitliğini tüm nesil boyunca geri çektiğini ortaya koydu. Rapor, özellikle, COVID-19 salgını devam ederken, çeşitli profesyonel sektörlerdeki erkekler ve kadınlar arasındaki cinsiyet farkının kapanmasının, önceden beklenen 99,5 yıl yerine 135,6 yıl alacağını belirtiyor.

Hızlı büyüyen mesleklerde cinsiyet eşitliği

Dünya Ekonomik Forumu’nun yeni ekonomi ve toplum lideri Vesselina Ratcheva “Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu”nun şu anda dört alanda cinsiyet temelli boşlukların evrimini kıyasladığı 15. yılında olduğunu söyledi: Ekonomik katılım ve fırsat; eğitimsel kazanımlar; sağlık ve hayatta kalma; ve siyasi güçlendirme.

Ratcheva ayrıca raporun bulut bilişim, mühendislik, yapay zeka, içerik üretimi, insanlar ve kültür gibi hızlı büyüyen mesleklerdeki cinsiyet eşitliğine ve her biri için gereken beceri türlerine odaklandığını belirtti. Ratcheva, “Raporun odaklandığı sekiz farklı iş grubu arasında yalnızca insanlar, kültür ve içerik üretimi şu anda cinsiyet eşitliğinde bulunuyor” dedi.

Raporda blok zinciri ve kriptodan özel olarak bahsedilmese de Ratcheva, bulut bilişim, veri, yapay zeka, mühendislik ve ürün geliştirme gibi sektörlerin hem blok zinciri hem de dijital varlık mesleklerini güçlü bir şekilde temsil etme olasılığının yüksek olduğunu açıkladı. Bu nedenle Ratcheva, kadınların blok zinciri sektöründe azınlık olarak kalmasına rağmen, diğer alanlara kıyasla daha yüksek düzeyde kadın katılımının görüldüğünü belirtti:

“Bu sektörler arasında, kadınların temsili ortalama %29’dur ve bu, blockchain ve kripto alanındaki kadın temsil düzeyinin iyimser bir tahmini olarak hizmet edebilir, ancak cinsiyet eşitliğine ulaşmak için hala koordineli çabalara ihtiyaç vardır.”

COVID-19’dan sonra cinsiyet eşitliğine ulaşmak

“2021 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu”nun, COVID-19’un bir pandemi olarak ilan edilmesinden bir yıl sonra yayınlandığını belirtmek önemlidir. Rapor, sağlık acil durumunun ve ilgili ekonomik krizin kadınları erkeklerden daha şiddetli etkilediğini ve daha erken kapatılabilecek boşlukları daha da açtığını belirtiyor.

Örneğin rapor, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün pandemi başladığından bu yana erkeklerin %3,9’una kıyasla kadınların %5’inin işini kaybettiğini gösteren bulgularına dayanarak, kadınların artık erkeklerden daha yüksek oranlarda iş kaybettiğini ortaya koydu. Rapor şunları belirtiyor:

Bu kısmen, tüketici sektörü gibi kilitlenmeler nedeniyle doğrudan kesintiye uğrayan sektörlerdeki orantısız temsillerinden kaynaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden elde edilen veriler de, tarihsel olarak dezavantajlı olan ırksal ve etnik gruplardan kadınların en kötü şekilde etkilendiğini gösteriyor.”

Dünya Ekonomik Forumu’nun genel müdürü Saadia Zahidi, salgının hem işyerinde hem de evde cinsiyet eşitliğini etkilediğini ve yılların ilerlemesini engellediğini sözlerine ekledi. “Dinamik bir gelecek ekonomisi istiyorsak, kadınların yarının işlerinde temsil edilmesi hayati önem taşıyor” dedi.

LinkedIn küresel kamu politikası başkanı Sue Duke, kadınların hızla büyüyen rollerin çoğunda hala iyi temsil edilmediğine ve bunun da daha büyük cinsiyet eşitliği zorluklarının ilerlemesine yol açtığına dikkat çekti.

Zahidi, bu sorunlarla mücadele etmek için hem şirketlerin hem de hükümetlerin çeşitlilik, eşitlik ve iyileşme planlarına dahil olmaya odaklanmaları gerektiğini öne sürüyor. Zahidi, “Adayları sadece doğrudan iş deneyimleri ve resmi nitelikleri değil, becerileri ve potansiyelleri açısından değerlendirmek de bunun merkezinde yer alıyor. Ekonomilerimizi ve toplumlarımızı daha kapsayıcı hale getireceksek, beceriye dayalı işe alma kilit önemdedir ”dedi.

Ratcheva, blok zinciri ve kripto ile ilgili olanlar gibi hızlı büyüyen mesleklerde cinsiyet eşitliği açığını kapatmak açısından iki yönlü bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında kadın’ın yürüyeceği yolları inşa etmeye devam etmenin kritik olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bu büyümenin, özellikle kadınların yeterince temsil edilmediği alanlarda, işyerlerinde daha geniş çeşitlilik, eşitlik ve katılımla desteklenmesi gerektiğini belirterek, şunları ekledi:

“Yeterince temsil edilmeyecekleri mesleklere geçmek isteyen kadınlara, gelişmeleri ve ilerlemeleri için yerinde mekanizmalar olduğuna dair önemli bir sinyal göndermek önemlidir. Bu tür güvenceler olmadan kadınlardan STEM becerilerine mantıksız bir yatırım yapmalarını istiyoruz.”

Mevcut zorluklara rağmen, bir dizi blockchain ve kripto şirketinin kadınların katılımını sağlamak için adımlar attığını görmek cesaret verici. Örneğin, Stellar Geliştirme Vakfı CEO’su ve yönetici direktörü Denelle Dixon, kadınların blok zincirinde ve özellikle liderlik rollerinde etkisini artırmanın ana faktörlerinden birinin eğitim ve temsil olduğunu söyledi.

Dixon, Stellar Development Foundation’ın sık sık yapılan web seminerleri ve etkinlikler aracılığıyla kadınları blockchain teknolojisinin faydaları konusunda eğitmeye çalıştığını açıkladı.

“Güçlü bir kadın liderlik ekibine sahip olarak SDG, dünyadaki genç kadınlar için gelişen teknolojilerde temsilin önemini gözler önüne seriyor.”

Ratcheva ayrıca, hükümetlerin ve işletmelerin istihdamda eşitlik ve meritokrasiyi sağlamanın etkili yollarını bulmasının olumlu olduğunu belirterek, ekonomik verilerin çoğunun kadınların erkeklerle aynı oranda eğitim nitelikleri kazandığını gösterdiğine dikkat çekti.

Bunu göz önünde bulunduran Ratcheva, teknoloji sektörünün üst düzey yönetim rolleri için daha büyük bir kadın payını işe alma konusunda kazanımlar elde etmeye hazır olduğuna inanıyor ve ürün geliştirme pozisyonlarında kadın temsilinde belirli bir ilerleme kaydedildiğine dikkat çekiyor. Bununla birlikte, Ratcheva, işletmeler ve hükümetler ekonomileri canlandırmaya çalışırken, kadınların hızla büyüyen, yüksek ücretli alanlara geçebilmelerini sağlamak için daha fazla cinsiyet eşitliği kurtarma stratejilerinin uygulanması gerektiğinin farkında.

Rapora göre bu cephede en çok ilerlemeyi kaydeden ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda ve Litvanya oldu. Ratcheva, “BAE, parlamentoya seçilen kadın sayısının yanı sıra iş ve kamu politikalarında liderlik rollerinde kadınların payında artış sağladı. Yeni Zelanda, cinsiyet eşitliğinde ücretlendirme ve kadınlar için siyasi güçlendirme konularında ilerleme kaydetti ”dedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin