Dünya Ekonomik Formu (WEF) “Daha iyi bir Gezegen için Blockchain” adlı rapor yayınladı
Dünya Ekonomik Formu (WEF) “Daha iyi bir Gezegen için Blockchain” adlı rapor yayınladı

Dünya Ekonomik Formu (WEF) en acil çevresel sorunlar için Blockchain’i öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Ekonomik Formu (WEF) Vakfı, 14 Eylül’de yayınlanan bir raporda, “en acil” çevresel sorunları çözmek için 65’den fazla Blockchain tabanlı teknoloji kullanımını öneriyor.

Dünya Ekonomik Formu (WEF) “Daha iyi bir Gezegen için Blockchain” adlı rapor yayınladı

İsviçre merkezli WEF, “Daha iyi bir Gezegen için Blockchain” başlıklı raporda, dünyanın en acil çevresel sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için kullanılabilecek çok sayıda Blockchain uygulamasına dikkat çekti. WEF’e göre önerilen projeler, çevre koruma çabalarını, çevresel çıktılar için yeni finansman modelleri, finansal olmayan değerin ve doğal sermayenin gerçekleştirilmesi, daha verimli ve daha temiz dağıtık sistemler ve diğerleri ana hatlarını ortaya koyan çeşitli yollarla geliştirebilir.

Rapor, mevcut süreçleri iyileştirme potansiyeline ek olarak, aynı zamanda büyük çevresel sorunların yönetilme şeklini tamamen değiştirilmesini bekleniyor. Ayrıca, tamamen yeni Blockchain çözümlerinin  “oyun değiştiricileri” olarak adlandırılan piyasaya sürülme olasılığından bahsediyor. Bu “oyun değiştiricileri”, tedarik zincirlerini, merkezi olmayan enerji ve su yönetim sistemlerini, sürdürülebilir kaynak yaratma kaynaklarını, karbon piyasalarını ve diğerlerini “görerek” içerir.

Büyük devletlerin Blockchain teknolojisini benimsemesi kaçınılmaz

Rapora göre, çevre korumaya yönelik Blockchain uygulamalarının getirilmesindeki bir sonraki önemli adım, özel, ayrı projeleri finanse etmenin aksine “sorumlu” ve “küresel” bir Blockchain ekosisteminin kurulması. Sonuç olarak, WEF aynı zamanda endüstri etrafındaki yüksek neden olan aşırı blok taşınma problemini saptadı. Bu sorunu çözmek için, örgüt, blokajla ilgili herhangi bir girişim için bir başlangıç ​​noktası olarak düşünülebilecek üç ana soru önerdi: teknoloji belirli bir sorunu çözebilir, istenmeyen sonuçların riskleri kabul edilebilir şekilde yönetilebilir ve işleyen bir ekosistem mi paydaşlar mevcuttur.

13 Eylül’de WEF, dağıtık defter teknolojisinin (DLT) önümüzdeki on yıl içinde küresel ticaret hacmine 1 trilyon dolar ekleyebileceğini tahmin eden ortak bir rapor yayınladı. Raporda ayrıca, Avrupa Birliği üye devletleri de dahil olmak üzere büyük hükümetlerin teknolojinin benimsemesinin “kaçınılmaz” olduğu savundu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin