featured

Dünya Borsalarından Yeni 1 Ağustos Tartışması (Bitcoin Cash) İçin Açıklamalar Geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link





1 Ağustosta yaşanması beklenen Bitcoin alt yapısı ile ilgili tartışmalar tam da bitmişken, Bitcoin Cash, tartışmaları ve bitcoin’in bölünme ihtimalini tekrar başlattı. Bildiğiniz gibi, madenciler SegWit’e bir çözüm olarak önerilen BIP91’in kilitlenmesini sağlamıştı. Bu oylamanın ardından tartışmalar kapandı, kapanıyor derken birden ortaya Bitcoin Cash çıktı. Böylece olası çatallanma tekrar gündeme geldiğinden, borsalarda 1 ağustosla ilgili tavırlarının ne olacağını duyurmaya başladı.

Dün paylaştığımız haberde, Bitstamp’ın Bitcoin Cash’i desteklemeyeceği duyurusunu paylaşmıştık. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Poloniex ise yaptığı duyuruda; 1 ağustos öncesi hiçbir karar almayacaklarını, süreci gözlemledikten sonra en iyi şartlara ve kullanıcıların mevduatlarını korumaya yönelik en iyi kararı vereceklerini bildirmişti.

Ülkemizde de 1 ağustosla ilgili açıklama yapan koinim üyelerine;

”Mevcut Bitcoin bakiyeniz Koinim’in çevrimdışı cüzdanlarında güvende olacaktır.” başlıklı bir bildiri yayınlamıştı. 

Coinbase’in 1 ağustos ile ilgili kararı ise Bitcoin Cash’i desteklemeyeceği yönde oldu;

“Eğer Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCC) olarak bir ikiye ayrılma durumu gerçekleşirse, hesabında Bitcoin bulunan Coinbase kullanıcıları yalnızca Bitcoin’e erişim sağlayabilecek. Kullanıcılar hesaplarından BCC çekemeyecekler ve BCC’ye erişimleri olmayacak.“

Son olarak kullanıcılarına bildiri yayınlaran Bittirex ise diğerlerinin aksine Bitcoin Cash’i destekleyeceğini duyurdu. Olası bir bölünme durumunda 1 ağustos tarihinde Bitcoin Cash’in, Bitcoin ağından ayrılması bekleniyor. Böyle bir çatallanmanın olması durumunda ise Bittirex’de Bitcoin’i bulunan kullanıcıların aynı miktarda Bitcoin Cash’i olmuş olacak.

Kararları ve tutumları ne olursa olsun, 31 temmuz’dan itibaren Bitcoin yatırma ve çekme işlemlerinin tüm alt yapı düzelene dek tüm dünyada geçici olarak durdurulacağını ancak içeride ticaretin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Neyseki, beklenen tarih çok yaklaştı ve yalnızca birkaç gün sonra Bitcoin’in yoluna nasıl devam edeceğini hep birlikte izliyor olacağız.


Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


 

 





http://www.kriptoparahaber.com/bitstamp-bitcoin-cashe-destek-vermeyecek/


http://www.kriptoparahaber.com/turk-kripto-para-borsalari/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-temmuz-ayinda-haftalik-bazda-yeni-rekorunu-kirdi/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin