featured

Dünya Borsaları 1 Ağustosla İlgili Bildiriler Yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link





Geçtiğimiz haftayı neredeyse tüm borsalar, 1 Ağustos Bitcoin bölünmesi (çatallanma) hakkında çalışmalarla tamamladı.

Segwit lehine büyük bir görüş birliği olmasına rağmen çatallanmanın olma olasılığı halen var. Madenciler bu konuda tam bir görüş birliğine varamazsa bölünme olabilir ki birçok görüşe göre bölünme her halukarda gerçekleşebilir. Aşağıda yaklaşmakta olan bölünme için önlem planlarını detaylandırmış olan borsaların listesini göreceksiniz. Bunlardan bazıları mevduatlarını ve para çekme işlemlerini durduracak ve müşteri varlıklarını güvence altına almak için gerekli adımları atacaktır.

Olası 1 ağustos Bitcoin bölünmesiyle ilgili bildiri yayınlayan borsaların listesi;

Xapo

Bitcoin şirketi Xapo, müşterilere olası çatal süresince Bitcoin işlemlerinin askıya alınacağını bildiren bir açıklama yayınladı. Xapo, kullanıcıların bu süreçte işlem yapmaları gerekiyorsa, müşterilerin 1 Ağustos’tan önce Xapo’dan bitcoin varlıklarını çekmeleri gerektiğini söyledi. Borsada tutulan Bitcoinler ağ değiştikten sonra serbest kalabilecek ve firma, “Xapo, Bitcoinlerinizi güvende tutacak” diye açıklıyor.

GDAX/ Coinbase

Coinbase ve GDAX , aynı şirket oldukları için aynı açıklamalarda bulundu . San Fransico merkezli şirket, 1 Ağustos çatal senaryosunda mevduat ve para çekme işlemlerini askıya alacağını ve ticareti durdurabileceğini ayrıntılarıyla bildirdi.

Huobi

Çinli Borsa Huobi, “potansiyel teknik riskler” nedeniyle 1 Ağustos’ta Bitcoin para yatırma ve çekilmelerini askıya alma planlarına ilişkin bir rapor yayınladı . Şirket raporda, hord fork olmazsa ya da olur ve ağ düzelirse müşterilerin mevduatlarını yeniden açacaklarını duyurdu. Ayrıca Huobi, müşterilerin Bitcoin cüzdanından memnun değillerse veya kendi cüzdanlarına güvenmiyorlarsa, 1 Ağustos’dan önce Huobi’ye para yatırmaları gerektiğini söylüyor.




BTCC

Çin Borsası BTCC, hem bir azınlık hem de çoğunluk zincirine uygun olacağını belirten ihtimal planını da duyurdu . Bununla birlikte, ticaret platformu şu anda mevduatları ve para çekme işlemlerini askıya alıp almamayı ayrıntılandırmadı. “BTCC, sert bir çatal durumunda, mevcut müşterilere, sert çatalın zamanında çoğunluk zincirinde sahip oldukları simgeyi temel alarak azınlık zincirlerinde belirteçler vereceğiz. Durum ilerledikçe kullanıcıları güncelleyeceğiz “diye açıklıyor.

Okcoin

Bir diğer Çin kripto para borsası Okcoin, mevduat ve para çekme işlemlerini askıya alacağını açıkladı . Şirketin açıklamaları Huobi’nin acil durum planına neredeyse benziyor. Şirket, Bitcoin’in birkaç blok zincir halinde bölünmesi durumunda “her blokaj zincirini onurlandıracak ve kullanıcılara Bitcoin’lerinin haklı sahipliğini” sağlayacaklarını söylüyor. Further Okcoin, “beklenmedik” bir şey olursa, ticaret platformunun da Bitcoin ticaretini askıya alacağını söylüyor.

Gemini

Gemini borsası , şirketin “zincir çekilmeleri desteklemede”1 Ağustos için en iyilerini yapacaklarını söyleyen açıklamasını  yayınladı.

Bity

İsviçre merkezli kripto para borsası yayınladığı ayrıntılı duyuruda; Mevduat, para çekme ve ticaretin 29 Temmuzda askıya alınacağını bildirdi. Şirket, yeniden koruma  hazırladığını ve bölünme bittiğinde en kısa sürede Bitcoin ticaretine başlayacağını duyurdu.

Kraken

Kraken çatal hakkında resmen bir açıklama yapmadı. Ancak, Krakens CEO’su Jesse Powell, çatal söz konusu olduğunda Krakens’in Bitcoin yatırma ve çekmeleri dondurmak zorunda olacağını bildirdi.

On üç Japonya Kripto Para Borsası

Japonyanın Kripto Para Derneği (JCBA) üyesi 13 Kripto Para Borsası, 1 Ağustosta Bitcoin alım-satımlarını durduracaklarını açıkladı. Borsa servisleri arasında Bitbank, Bitpoint, Quoine, Fisconsin, Coincheck, Btc Box, Tech Bureau (Zaif Exchange), GMO-Z.com, Campfire Corporation, Bit Trade, Bitcrements, Tokyo Bitcoin ve Minnano Bitcoin bulunmaktadır.

Bitflyer

JCBA listesinde yer almayan Japonya’nın en büyük borsası olan Bitflyer , planını 21 Temmuz’da yayınladı . Bitflyer, müşteri varlıklarının korunacağını ve “iki (ya da daha fazla) zincirin her birinin bona dönüştürdüğü paranın verileceğini” belirtti.  Buna ek olarak, Bitflyer, blok zincir çatallanma işlemi sırasında ortaya çıkabilecek tekrarlama saldırıları için önlem alıyor. Bunun yanı sıra, Japon borsası, protokol değişiklikleri tamamlanıncaya dek mevduatları ve para çekme işlemlerini geçici olarak durduracak.

Henüz müşterilerine acil durum planlarını duyurmayan bir çok borsa da mevcut

Bu yazı, muhtemel bölünme ve hizmetlerin askıya alınmasıyla ilgili duyurular yayınlayan borsaların listesini özetlemektedir. Poloniex, Bitfinex, Bitstamp, Bithumb, Korbit gibi planlarını henüz ortaya koymayan birçok borsa var.

Kaynak: Bitcoin.com




http://www.kriptoparahaber.com/mevcut-bitcoin-bakiyeniz-koinimin-cevrimdisi-cuzdanlarinda-guvende-olacaktir/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-core-gelistiricisi-bip91-aktive-edildiginde-alti-onayi-bekleyin/


http://www.kriptoparahaber.com/ethereum-ripple-dash-gibi-alt-coinler-nasil-alinir/

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin