kripto para belgeseli
kripto para belgeseli

Dünya bankası ve IMF öğrenme amaçlı bir kripto para çıkartıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük uluslararası kuruluşlardan ikisi, Dünya Bankası ve IMF ‘nin (Uluslararası Para Fonu), özel Blockchain ve yarı kripto para olarak adı geçen bir coin geliştirererek ‘coin öğrenme’ etkinlikleri gerçekleştireceklerini bildirildi.

Parasal değeri olmayan ve bilgilendirme amaçlı geliştirilen bir coin

Dünya Bankası ve IMF’nin “coin öğrenme” adı verilen girişimi, ilk olarak ft medya tarafından bildiriliyor ve kuruluşların gelişen teknolojiyi daha iyi anlamak için bir coin geliştireceklerine dikkat çekiyor.

Kuruluş tarafından çıkarılacak olan coinin herhangi bir parasal değeri olmayacak ve temel olarak Bitcoin gibi işlem görmeyecek. Coin Parası, IMF ve Dünya Bankası personelinin akıllı sözleşmeler, dağıtılmış defterler, kripto ekosistemindeki zorluklar ve daha fazlası gibi kripto para etrafındaki çeşitli yönleri anlamalarını sağlamak için “bilgi merkezi” olarak çalışması planlanıyor. Bununla birlikte, bu girişim, IMF ve Dünya Bankası’nın dışında kullanılmayacak.

Coin öğrenme amacına değinen IMF, bunun, her iki kuruluşun personeli arasında (Dünya Bankası ve IMF) eksikleri gidereceğini ve “teknoloji için güçlü bir bilgi tabanı” oluşturacağını belirtti. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Kripto varlıklarının ve dağıtılmış muhasebe teknolojisinin gelişimi, onu çevreleyen bilgi miktarı (hem nötr hem de kazanılmış) ile hızla gelişmektedir. Bu, merkez bankalarını, düzenleyicileri ve finansal kurumları, yasa koyucular, politika yapıcılar, ekonomistler ve teknoloji arasındaki artan bilgiyi fark etmeye zorluyor.

Dünya Bankası ve IMF ‘nin boğa piyasasına etkisi olur mu?

IMF’nin yakın zamanda kripto para çevresinde ortaya çıkan yükseliş algısını ve kullanım durumları ile piyasada adından söz ettirmeye başladığını not etmek gerekir. Ayrıca IMF’nin kişilerin alternatif ödeme sistemine yönelik görüşlerini öğrenmek için Twitter’da “önümüzdeki 5 yıl için öğle yemeğinizi nasıl ödeyeceksiniz?” sorusu ile bir anket düzenlediğini gördük. Tamamlanan anket sonuçlarına göre ise kripto paranın diğer üç alternatiften daha çok oy aldığı görüldü.

Poll-Final-Result

Coin öğrenme girişimine geri dönersek, bir bilgi merkezi olarak çalışacak ve bilgilendirici içerikleri, videolar, bloglar, araştırmalar ve sunumlar şeklinde yapılacak. Coin, IMF ve Dünya Bankası personeline, yalnızca belirli bir eğitim verildikten sonra dağıtılacak. Coin, şu an için herhangi bir parasal değer taşımamasına rağmen – geliştiriciler, çalışanların coini kullanmalarını sağlamak için çeşitli yollar araştırıyor ve test ediyorlar.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin