Dump yiyen Bitcoin’in düşüşünün ana tetikleyicisi bu gelişme mi?
Dump yiyen Bitcoin’in düşüşünün ana tetikleyicisi bu gelişme mi?

Dump yiyen Bitcoin’in düşüşünün ana tetikleyicisi bu gelişme mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, son birkaç haftadır patlayıcı bir ralli yaşadı. Neredeyse 2019’daki en yüksek seviyelere ulaşıyordu. Ancak piyasa değerine göre lider kripto para birimi daha yüksek bir zirve yapmadan ve bir boğa piyasasını onaylamadan önce, doların toparlanması ile düşüşe geçti.

DXY Dolar Döviz Endeksi’ne göre, dolar yuvarlanan bir taban oluşturdu ve düşen kama tersine dönüş modelinden yukarı doğru kırıldı.

Peki bu gelişme Bitcoin için tam olarak neden düşüş eğilimi gösteriyor?

Bitcoin’de son düşüşün sebebi dolar mı?

Neredeyse tüm işaretler, Bitcoin’in yeni bir boğa piyasasına doğru kritik bir kırılmanın zirvesinde olduğuna işaret ediyor. Kripto para birimini şu anda geride tutan tek şey, geçen yılın en yüksek seviyesi olan 13.800 dolarlık direnç.

Kripto analistleri, piyasa değerine göre en iyi kripto para biriminin yeni bir yükseliş trendine girmesi için açık gökyüzü olduğunu iddia ediyor.

Yükseliş trendinin tanımı, daha yüksek bir düşüşün ardından daha yüksek bir seviyeye yükselmedir. Kara Perşembe’den sonra ayakta kalan BTC için bu durum bir boğa trendinin başladığının ilk büyük işaretiydi.

2020 boyunca, yükseliş eğilimi gösteren Bitcoin, şirketler ve kurumların nihayet piyasaya girmesiyle ve doların ani zayıflığının onun gibi sabit varlıkların ve altının uçmasına izin vermesiyle büyüdü.

bitcoin btcusd dollar dxy

Bitcoin’in haftalık RSI’sı ilk kez boğa piyasası bölgesine girdi. Ancak DXY Dolar Endeksi’ndeki bir tersine dönüş, kripto para biriminin şu an için zirveye çıkmasına engel oldu.

DXY, dolar karşısında işlem gören en iyi para birimlerinden oluşan bir sepettir ve yukarıdaki grafikte Bitcoin fiyat tablosunun arkasına yerleştirilmiştir. Karşıt korelasyon Kara Perşembe günü keskinleşti ve tamamen farklı iki varlık birbirinden daha da saptı. Ancak şimdi küresel rezerv para birimi için işler tersine dönüyor ve bu durum kripto için negatif bir ortama işaret ediyor.

Bitcoin için yön neye bağlı?

USD, dünyadaki en baskın para birimidir ve Bitcoin’in piyasa değeri diğer ulusal para birimlerine kıyasla yükselse de, hala doların tahtını almaktan çok uzaktır.

DXY versus Bitcoin btcusd dollar

Dolar güçlü olduğunda, kripto piyasası zayıflar. Bunun tersi de geçerlidir. Bir fraktala göre son büyük altcoin sezonu, doların daha da düşebileceğini ve son kez bir alıştırma koşusu gibi görünmesini sağlayan bir kripto para birimi boğa piyasası oluşturabileceğini gösteriyor.

Ancak bunun tersi olursa ve dolar tam güce dönerse, Bitcoin’in kaçırdığı yüksek tepe, önümüzdeki haftalarda düşüş durumuna yol açabilir. Bu, bir düşüş eğiliminin geri döndüğü anlamına gelmese de, daha yüksek bir düşüşten bahsetmek, kripto yatırımcılarını bir süre daha güvensiz tutabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin