kripto paralar fiat paralarına göre saldırıya ve dolandırıcılığa daha açık
kripto paralar fiat paralarına göre saldırıya ve dolandırıcılığa daha açık

Dubai polis şefi: “Yakında kripto paralar fiat paraların yerini alacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dubai Polisi başkan yardımcısı ve Dubai’de genel güvenlik sorumlusu olan Lt-Gen Dhahi Khalfan Tamim, kripto paralar fiat paraların yerini yakında alacağını söyledi.

Kripto paralar fiat paralarına göre saldırıya ve dolandırıcılığa daha açık

BAE, kripto piyasası üzerindeki düzenleyici duruşu hakkında karışık sinyaller gönderiyor. Geçtiğimiz yıl Ekonomi Bakanı ve Menkul Kıymetler Kurumu Başkanı Al Mansouri, kripto para kullanımı konusunda güçlü bir uyarı yayınladı. Daha önce, hem ICO‘larda hem de kripto piyasasında dostça düzenleyici pozisyonların olduğunu açıkladı.

Son zamanlarda ise BAE’li uzmanlar, Emirates Blockchain Strategy doğrultusunda bu para birimlerinin kullanımını izlemek için yasal bir çerçeve oluşturabilecek yasa ve yönetmelikler geliştirmeyi teklif ettiler. Hatta BAE’nin kripto teknolojisini kullanarak, Anti-Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Kanunlarını düzenlenmesi için bir BAE kripto paranın çıkarılmasını bile tavsiye ettiler.

Kaynak ve izleme sistemi bilinmediği sürece kripto paralar sorgulanacak

Lt-Gen Dhahi Khalfan Tamim, bir panelde yatırımcıların hack saldırılarından veya dolandırıcılıktan korunmak için hiçbir garantilerinin olmadığını söyledi. Araştırmalar, çetelerin dijital parayı kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörist operasyonların finansmanı gibi şüpheli finansal işlemlerde kullanabileceğini gösteriyor. Son olaraktan kripto paranın yakında fiat paranın yerini alacağına inandığını da sözlerine ekledi. Ancak, kaynak ve izleme sistemi bilinmediği sürece dijital para birimlerine olan inanç her zaman sorgulanacaktır.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin