Dubai, kripto sektörünü geliştirmek için önemli adım atıyor

Dubai, kripto sektörünü geliştirmek için önemli adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BAE Başbakanı ve Dubai Hükümdarı, kripto ile ilgili yeni bir düzenleme için kolları sıvadı. Bölgeyi kriptonun merkezi haline getirebilmek adına çalışmalar hummalı şekilde sürüyor. Sektörün gelişmesi için birtakım uygulamaları yürürlüğe koymak isteyen ülke, bunun için en popüler şehirlerinden birini seçiyor.

Dubai’yi kripto için daha da hoş hale getirmek adına düzenleyici zemin hazırlama niyetinde. Bugün erken saatlerde Dubai lideri, kripto para birimi sektörünün gözetimi için bağımsız bir otorite oluşturan “sanal varlıklar yasasını” imzaladı. Yasanın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) sektördeki düzenleyici konumunu belirlediği söyleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, kripto piyasası oldukça yakından takip ediyor. Yeni ekonomi düzenini kaçırmak istemeyen BAE, sanal varlıklar için en büyük adımı atmak istiyor.

Dubai ve sanal varlık düzenleme kurumu

BAE, sanal varlık düzenleme kurumu kurulacağını açıkladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre kurum, bağımsız olarak “sanal varlık hizmeti sağlayıcılarına” yetki verirken, sanal varlıkların ve sanal belirteçlerin “ihracı ve ticaretini organize edecek.” Ayrıca, işlemleri izlerken ve fiyat manipülasyonunu önlerken sanal varlık platformlarının ve portföylerinin “işletimini” sağlayacak.

Dubai daha önce Aralık ayında Binance’in endüstrinin benimsenmesini hızlandırmak için kapsamlı bir kripto bölgesi yapmak için Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile birlikte çalıştığı kriptoyu düzenlemeye gitmişti. 

Crypto ise, bölgede kayda değer bir etkinliği saptayarak, yeni bir girişimde bulundu. Dubai’deki NFT etkinliği şu anda küresel ortalamanın iki katı. Şehir NFT ile ilgili bir dizi projeye ev sahipliği yapıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin