Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Dördüncü çeyrek, kripto madencileri için yine kayıpta geçiyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı kripto alanının her yerinde kötü geçti. Son 1 ay kala durumlar hala sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Piyasanın gidişatını etkileyen kripto madencileri ise bu süre zarfında satış yapmaya mecbur kaldı. Madenciler genellikle uzun vadeli düşünürken 2022 yılı istisna oldu.

Madencileri sadece piyasa içinde yer alan dinamikler etkilemedi. Piyasa dışı dünya genelinde yaşanan krizler bizzat kripto madencileri vurdu. Bunun en çok öne çıkan gelmesi ise enerji krizi oldu.

Bitcoin madencileri, büyük meblağlarda dijital para satmaya devam ederken, ilk kriptoyu uzun vadeli kâr için tutma ihtimalinden vazgeçiyor gibi görünüyor. CryptoQuant tarafından paylaşılan verilere göre, 1 Aralık itibarıyla, kripto madencileri şimdiden 10.000 BTC’yi piyasaya sürmüştü.

Kripto madencileri, 2022 yılını satışla bitiriyor

Madenciler, 2022 yılının büyük çoğunluğunda satışla öne çıktı. Satışların büyük çoğuluğu mecburiyetten yaşandı. Maliyet ve kredi gibi etkenlerden dolayı ciddi satışlar görüldü. Kripto madencileri aynı şekilde aralık ayında da satış yapacağının sinyallerini veriyor.

CryptoQuant analisti Joaowedson, Bitcoin madenciliğinin mevcut maliyetinden ve kripto varlığının düşen fiyatından bahsetti. Joaowedson, 

“Bitcoin’in mevcut fiyatı ve birçok ülkede madenciliğin yüksek maliyeti ile karşı karşıya kalan madenciler pozisyonlarını satmak zorunda kalıyor.”

Mevcut durum, hem piyasa değeri hem de varlığın kendisi açısından en büyük kripto para biriminin “üreticileri” için kıyamet anlamına geliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin