trezor bitcoin gold
trezor bitcoin gold

Donanım Cüzdanı Trezor, Bitcoin Gold Hakkında Uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Donanım cüzdan Trezor’un yapımcısı Satoshi Labs, yaklaşmakta olan Bitcoin Gold çatalı hakkında bugün bir açıklama yaptı . Satoshi Labs’ın açıklamasına göre, cihazlarında Bitcoin olan kullanıcılar uygun miktarda Bitcoin Gold alacaklar. Bununla birlikte, Trezor, Bitcoin Gold hakkında uyardı ve yazılımı Bitcoin Gold’u desteklemeyecektir ve kullanıcılar yeni para birimini gönderip alamayacaklar.

Trezor, Bitcoin Gold Hakkında

Satoshi Labs, Bitcoin Gold’un aslında Bitcoin olmadığını belirtti :

Başka bir deyişle, Bitcoin Gold, Bitcoin Geçmişi’ni Bitcoin Cash’in benzeri şekilde kullanan bir alt coindir.

Trezor’un cüzdan yazılımı Bitcoin Gold’u desteklemez, çünkü :

Bitcoin Gold’ın kod tabanı, yazma anında tamamlanmamıştır. En önemlisi, yeniden oynatma korumasından yoksun. Bu nedenle, TREZOR Cüzdan, Bitcoin Gold’u henüz desteklemiyor, çünkü bitcoinlerinizi de tehlikeye atabilir.

Yeniden oynatma koruması, çatallı kripto paralarda yaşamsal önem taşır. Satoshi Lab’un blogu devam ediyor :

Yeniden yürütme koruması, Bitcoin Gold ağındaki bir işlemin Bitcoin ağına yeniden iletilmesini ve tam tersini engeller. Bitcoin Gold Bitcoin çatalı olduğundan, işlem biçimi, imzalar, vb. aynıdır. Bir ağdaki bir işlem diğer ağa kopyalanabilir ve muhtemelen istenmeyen paraların kaybına yol açarak geçerli olur.

Detaylar

Herhangi bir nedenle, Trezor adreslerinden herhangi birinden Bitcoin Gold göndermeniz gerekiyorsa, çekirdeğini bir üçüncü taraf cüzdanına getirerek bunu yapabilirsiniz. Ancak, duyurulara göre aşırı sonuçlar var :

  • Oynatma koruması olmadan, Bitcoin Gold’unuzu gönderirseniz, Bitcoin’lerinizi de yollayarak kaybedebilirsiniz.

  • BTG’leri kötü amaçlı bir cüzdan içine alırsanız, saldırgan diğer tüm paralarınıza, bunlara dahi erişebilir. Diğer coinler, attığınız bu coin’in altında saklanırlar.

  • BTG’lerinizi herhangi bir üçüncü parti cüzdanına aktararak, varlıklarınızın ve dolayısıyla sizin TREZOR’unuzun güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz.

Bittrex’in duruşuna benzer

Borsanın anlık görüntüsünü alması ve kullanıcıların Bitcoin Gold’larını koruması gerekiyor ancak para biriminin işlemesini hemen desteklemiyor.

Borsanın açıklamasına göre :

Bitcoin Gold şu an:

  • Tam konsensüs kodu oluşturuldu

  • Uygulama yeniden oynatma koruması uygulanmıştır

  • Test ve denetleme için uygun kod

  • Bilinen kod geliştiricileri

Bitcoin Gold codebas e, ayrıca 8,000 blok (100,000 BTG) ‘lık bir özel preminum içermektedir. Bir pazar açıksa geliştiricilerin ön plandaki BTG’sini satma ihtimalinin bulunduğunu lütfen unutmayın.

Hem Bittrex hem de Satoshi Labs tarafından işaret edilen konular nedeniyle, diğer borsaların çoğunun, web cüzdanlarının ve benzerlerinin Bitcoin Gold’un ele alınışlarıyla ilgili benzer politikaları benimsemesi muhtemeldir. Herkes, haklı olan çatallı paraları kullanıcıların almasını ister ancak kimse, kullanıcıların aynı adrese bağlı olan daha değerli Bitcoin’lerini kaybetme riskini almak istemez.

Bitcoin Gold’un yeniden çalma korumasını uygulayıp uygulamayacağına henüz bir şey yapılmamıştır. Kod tabanı henüz tamamlanmadığından, para biriminin bir süre resmen piyasaya çıkması beklenmiyor. Herkesin konuştuğu tarih olan 25 Ekim, aslında Bitcoin Gold şebekesinin çevrimiçi olacağı tarih değil. Bunun yerine, yazılımın nihayet serbest bırakıldıktan sonra iki ağın ayrışacağı nokta budur.

Ancak tüm bu bilinenlere rağmen Bitcoin Gold resmi sitesindeki geri sayım, Türkiye saatine göre 24 Ekim sabah 07:00 saatlerine işaret ediyor.

Kripto para haber ekibi olarak gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşıyor olacağız.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin