Dolar/TL yeni güne rekorla başladı: Türk Lirası eriyor!

Dolar/TL yeni güne rekorla başladı: Türk Lirası eriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 16 Aralık Perşembe günü Dolar/TL kuru yükselişe geçti. Tarihi zirveyi gören Türk Lirası, yeni rekorlara doğru ilerliyor. Sabah saatlerinde 1 dolar 15 TL’yi aştı. 2021 yılı Aralık ayı itibarıyla Amerikan Doları tüm zamanların zirvesini gördü. TCMB faiz kararı öncesi yeni zirvesine ulaşmış oldu.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 14’te faiz kararını açıklayacak. Aralık ayının başından beri TCMB’nın faiz kararı merakla bekleniyor. Ülke içinde bireyler bu kararın nasıl yansıyacağını merak ediyor. Ekonomistlerin çoğunun beklentisi ise yeni bir faiz indirimi olacağı yönünde. Azınlık iki taraf ise faiz sabit ya da faizin artacağını düşünüyor.

Sabah 9’da açılan piyasalar güne sert giriş yaptı. USD/TRY ve EUR/TRY kuru yeni rekorlara imza attı. Türk Lirasının değeri ise yine eridi. Kasım ayından bu yana Türk Lirası, Amerikan Doları karşısında yüzde 60 değer kaybetti. Mart-Nisan aylarına göre ise yüzde 100’ü aşan bir değer kaybı söz konusu.

Dolar/TL kayıp yaşamaya devam ediyor

Amerikan Doları günü 15 liradan açtı. Gün içinde ise bu fiyat 15,25 dolara kadar yükseldi. Sterlin ise 20 lirayı aşarak tarihi bir rekor kırdı. EUR/TL tarafında ise 17 seviyesi gün içinde geçilmiş oldu.

Pazartesi günü dolar kuru 14 lirayı kırmıştı. 14 liranın geçilmesinden sonra TCMB piyasaya dördüncü kez müdahale etmişti. Bu sefer yapılan müdahalenin bilançosu 2,5 milyar dolar olmuştu. Fakat dolarım ateşi bir türlü düşmemişti.

Pazartesi gününden bu yana gelinen süreçte dolar kurunda yaklaşık 1,5 lira artış yaşandı. Faiz kararına doğru gergin bir bekleyiş olması Dolar/TL paritesini yukarı doğru götürüyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin