Bitcoin ve Ethereum fiyat analizi
Bitcoin ve Ethereum fiyat analizi

Dolar giderek güçsüzleşirken Bitcoin yoluna devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hem ABD doları hem de Bitcoin, 2021’in başında bir güç dönemi yaşadı. Ancak kripto para birimi, yeni bir kurumsal benimseme dalgasının öncülüğünde yükseliş trendini sürdürürken, Amerikan doları, desteksiz temellerin ardından keskin bir geri çekilme yaşadı.

Zayıflayan dolar

Doların en güçlü küresel yabancı para birimleri karşısındaki gücünü izleyen ABD doları endeksi, Salı günü Yükselen Kanal oluşturan önemli yukarı doğru eğimli desteğin altına düştü. Teknik olarak bu hareket, doların önceki düşüş eğilimi yönünde negatif bir kırılmaya işaret etti. Ayı Bayrağı gibi görünmesini sağladı.

Geriye dönüp bakıldığında, Ayı Bayrakları aşağı yönlü bir başlangıç ​​hareketi ve ardından yukarı yönde bir konsolidasyon kanalı ile teyit edilen düşüş eğilimidir. Traderlar genellikle fiyatların önceki bayrak direğinin boyutuna eşit bir uzunlukta daha fazla kırılmasını ararlar.

US Dollar Index, greenback, USD, DXY, Bitcoin

Sinyale göre, endeks şu anda 5.076 puana kadar düşüş bekliyor ve bu düşüş hedefini önümüzdeki seanslarda 86 puana yaklaştırıyor.

Daha geniş zaman dilimlerinde, piyasalar koronavirüs pandemisinin ciddiyetini anladığında, ABD doları Mart ayında üç yılın en yüksek seviyesini kaydettikten sonra yüzde 12’den fazla düştü.

Süresiz olarak tahvil satın alırken faizleri sıfıra yakın tutma taahhüdü de dahil olmak üzere, Federal Rezerv tarafından üstlenilen bir güvercinlik önlemleri, doların satın alma gücünü düşürdü. Bu arada, kısa vadeli tahvillerden yetersiz getiri elde etme ihtimali yatırımcıları riskli piyasalarda yatırım alternatifleri aramaya yöneltti.

Bu, bitcoin ve altın gibi varlıkların rekor seviyelere çıkmasına izin verdi.

Kötü ekonomik veri

ABD doları listesindeki aşağı yönlü devam sinyalleri, beklenenden daha zayıf olan ekonomik verilerden daha fazla rüzgâr alıyor.

Sydney Morning Herald, dolardaki short pozisyonların son on yılın en yüksek seviyelerinde olduğunu bildirdi. Bu, traderların para birimine ilişkin düşüş görünümünde, 2020’de ABD borcundaki patlama ve ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi beklentisinin başını çektiği düşüş eğiliminde bir artışa işaret ediyor.

Genel olarak, koronavirüs salgını ABD hükümetini piyasalara 3 trilyon dolardan fazla yardım enjekte etmeye sevk etti. Şimdi, ezici bir talebe karşı 1,9 trilyon dolarlık ek arz (yatırımcılar daha riskli piyasalarda kar peşindeyken) doları düşürüyor.

Bitcoin yoluna devam ediyor

2020’de değer kaybeden ABD doları kuru, birçok kurumsal yatırımcıyı ve şirketi Bitcoin için dolardan vazgeçmeye sevk etti. Amiral gemisi kripto para biriminin 21 milyon tokenlık sınırlı arz sınırından kaynaklanan fiat karşıtı anlatısı, Mart ortasındaki en düşük seviyesi olan 3.858 dolardan yüzde 1.100’den fazla yükselmesine yardımcı oldu.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

2021’e girerken, Tesla ve MicroStartegy gibi şirketler nakit rezervlerinin inanılmaz bir bölümünü Bitcoin ile değiştirdiler. Bu arada, diğer firmalar ana akım finans sektöründeki gelecekteki kripto taleplerini karşılamak için altyapılar oluşturmakla meşguller.

Buna, ABD’de artık bitcoin destekli ticaret ve depolama hizmetleri sunan PayPal ve kripto para birimi yatırımcıları için saklama hizmetleri sunmayı planladığını duyuran BNY Mellon da dahildir.

Bitcoin, Cuma günü 49.000 doların üzerinde rekor bir yüksek seviyeye ulaştı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin